Εξηγήσεις στο Λιμεναρχείο Καρπάθου έδωσαν ο Δήμαρχος Καρπάθου και ο εντεταλμένος σύμβουλος με θέμα τα λύματα

Εξηγήσεις στο Λιμεναρχείο Καρπάθου έδωσαν ο Δήμαρχος Καρπάθου και ο εντεταλμένος σύμβουλος με θέμα τα λύματα

Σύμφωνα με πληροφορίες το Λιμεναρχείο της Καρπάθου ασχολείται επισταμένα με τις υπάρχουσες υποδομές δικτύων αποχέτευσης καθώς και με τα λύματα, που εξακολουθούν να ρυπαίνουν το θαλάσσιο χώρο στην πίσω πλευρά του λιμανιού. Μια από τις αιτίες της αναστάτωσης, εκτός της προφανής ρύπανσης, είναι και οι έντονες οσμές που συχνά πνίγουν το λιμάνι και προκαλούν και την έντονη γκρίνια, ειδικά των επιχειρηματιών της περιοχής.

Τόσο ο Δήμαρχος Καρπάθου, κ. Νισύριος, όσο και ο εντεταλμένος σύμβουλος, κ. Τσαμπουνιεράκης, υπεύθυνος για της ύδρευση και την αποχεύτευση, πληροφορίες μας λένε ότι πέρασαν από το γραφείο του Λιμενάρχη Καρπάθου και έδωσαν εξηγήσεις για την κατάσταση.

Η υπόθεση των λυμάτων και της λειτουργίας του βιολογικού τραβά πολλούς μήνες (μήπως καλύτερα χρόνια;) πίσω. Μάλιστα ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, κ. Χατζηκουτσός, εδώ και δυο μήνες έχει καταγγείλει στον Εισαγγελέα της Ρόδου και στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το θέμα των λυμάτων παίρνει μεγαλύτερη έκταση κι είναι σίγουρο πια ότι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις.

31.8.2022

πηγή Καρπαθιακά Νέα