Εισροή υδάτων στο ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ, παραμένει στην Κάσο

Εισροή υδάτων στο ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ, παραμένει στην Κάσο
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κάσου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για περιστατικό εισροής υδάτων στο Ε/Γ-Ο/Γ ”ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ” Ν.Π. 10415, από πιθανή πρόσκρουση, κατά δήλωση του Πλοιάρχου, σε αβαθή πλησίον της ν. Αρμάθιας.
Το εν λόγω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Σητείας για λιμένες ν. Κάσου – ν. Καρπάθου – ν. Χάλκης – ν. Ρόδου, με σαράντα δύο (42) επιβάτες, δέκα (10) Ε.Ι.Χ. οχήματα, τρία (03) δίκυκλα και ένα (01) Φ/Γ και κατέπλευσε ασφαλώς με ιδία μέσα στον λιμένα ”ΦΡΥ” ν. Κάσου, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Λιμεναρχείο Κάσου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και της προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.
Άμεση ήταν η αντίδραση από την πολιτική προστασία και το Λιμενικό.

Οχηματαγωγό πηγασοσ εξπρές πρόσκρουση σέ ξερά νότια στην ηρωική νήσων Κάσου προσπάθειες του δήμου Δήμος Ηρωικής Νήσου Κάσου για τήν άμεση αντιμετώπιση τυχόν διαρροής!!! Άμεση αντίδραση από την πολιτική προστασία και το Λιμενικό!! Μεγάλο ρήγμα αριστερά του κύτους του πλοίου!!!!

Gepostet von George Papageorgiou am Montag, 24. August 2020