ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ ΚΑΡΠΑΘΟΥ: "Αυτός είναι ο απολογισμός μας για το 2022"

ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ ΚΑΡΠΑΘΟΥ: "Αυτός είναι ο απολογισμός μας για το 2022"

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ ΚΑΡΠΑΘΟΥ, δίνουν στη δημοσιότητα τον ετήσιο απολογισμό των δράσεων τους! 

Το 2022 περιθάλψαμε ζωάκια 103 φορές, από τα οποία γατάκια ήταν 44 και σκυλάκια 59.
Στειρώσαμε 135 ζώα!
Εμβολιάσαμε 31, αποπαρασιτώσαμε εσωτερικά και εξωτερικά 44, δώσαμε ειδική φαρμακευτική αγωγή σε 88, πληρώσαμε 9 ημέρες νοσηλείας στα κτηνιατρεία, έγιναν εγχειρήσεις σε 6 ζωάκια.
Κάναμε ειδικές εξετάσεις αίματος 23 φορές, αγοράσαμε 25 εξειδικευμένα κτηνιατρικά προϊόντα, δώσαμε βιταμίνες σε 11 ζώα και βάλαμε μικροτσίπ σε 156 ζώα!
Ταίζουμε καθημερινά εκατοντάδες αδέσποτα. Τα προηγούμενα 2.5 χρόνια οι τροφές προέρχονταν αποκλειστικά από αυτές αγοράζαμε από τους πόρους της Φιλοζωικής μας φτάνοντας να έχουμε ξοδέψει χιλιάδες ευρώ για αυτές.
Ακόμα και σήμερα παλεύουμε να ξεχρεώσουμε αυτόν το λογαριασμό.
Ούτε μισό σακί από τις τροφές του δήμου δεν είχαμε πάρει ποτέ, τις διαχειριζόταν όλες η άλλη Φιλοζωική του νησιού μοιράζοντας τις στους εθελοντές της.
Ο Δήμος Καρπάθου αναγνωρίζοντας την μεγάλη μας προσπάθεια και το έργο που προσφέρουμε μας έδωσε πριν από 2 μήνες ως ώφειλε τις μισές τροφές που προμηθεύεται και από τότε τις διανέμουμε άψογα, απρόσκοπτα και με άριστη οργάνωση στους εθελοντές μας.
Κάναμε 5 καταγγελίες για κακοποίηση ζώων στην αστυνομία.
Δεν κατάφεραν να επιβιώσουν 7 και έγινε ευθανασία σε 1 ζωάκι μας.
Συνεργαστήκαμε για άλλη μια φορά με την σπουδαία οργάνωση, Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας (Ε.Δ.Κ.Ε) , την δρ. Ντίνα Λαχανά και τον δρ. Ηλία Πώχο πραγματοποιώντας άλλο ένα Πρόγραμμα Μαζικών Στειρώσεων στο νησί όπως κάνουμε κάθε χρόνο!
Σε αυτόν τον απίστευτο και κοπιαστικό μαραθώνιο στειρώσεων οι γιατροί στείρωσαν 126 γάτες σε μόλις 3 ημέρες!
Αποκλειστικά χάρη στους Φίλους Ζώων Καρπάθου ο δήμος Καρπάθου έτρεξε επιτέλους πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
Μόνο χάρη στις απίστευτες πιέσεις μας από την ημέρα ίδρυσης μας αλλά ιδιαίτερα κατά τους τελευταίους μήνες θα στειρωθούν και θα εμβολιαστούν τόσα ζώα.
Επειδή όμως το πρόγραμμα δεν έγινε σύμφωνα με αυτό που τους προτείναμε αφότου ήρθαμε σε επικοινωνία με την γενική γραμματεία για τα ζώα του Υπουργείου Εσωτερικών, θα το παρακολουθούμε καθώς εξελίσσεται ώστε να σιγουρευτούμε ότι όλα γίνονται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και με τον σωστό τρόπο.
Θα σας ενημερώσουμε όλους μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.
Συμμετείχαμε για άλλη μια χρονιά στο Summer Camp του Ποσειδώνα Καρπάθου όπου συνομιλήσαμε με παιδάκια για τον εθελοντισμό, παρέα με το κουτάβι Απόλλωνα τον οποίο είχαμε πρόσφατα διασώσει!
Τέλος βρήκαν τις παντοτινές τους οικογένειες μέσα από τη φιλοζωική μας 31 τυχερά πλασματάκια από τα οποία τα 28 ήταν σκυλάκια και τα 3 γατάκια!
Εδώ να σημειώσουμε ότι η δική μας Φιλοζωική διασώζει συνήθως ζώα τα οποία είναι κυνηγόσκυλα, μεγαλόσωμα ή μεγαλύτερα σε ηλικία και μάλιστα πρόκειται κατά συντριπτική πλειοψηφία για σκυλάκια, που σημαίνει ότι απαιτούν και καθημερινές βόλτες.
Ζώα με αυξημένες ανάγκες και δυσκολίες που όμως εμείς δεν τους γυρνάμε την πλάτη. Τα αναλαμβάνουμε…
Κόβουμε κάθε χρόνο τις αλυσίδες και τους δίνουμε μια ευκαιρία να ζήσουν!
Σας ευχαριστούμε όλους για την αγάπη σας, τις διασώσεις σας, την στήριξη, τις κοινοποιήσεις, εσάς που μεταφέρατε ζωάκια στις οικογένειες τους, σε εκείνους τους υπέροχους που μας βοηθάτε να βρούμε οικογένειες για τα ζωάκια μας.
Και ευχαριστούμε πάνω από όλα τους δωρητές μας!
Οι δωρεές είναι η μόνη πηγή εσόδων μας άλλωστε.
Οι δωρητές είναι το άλλο μισό μας!
Χωρίς χρήματα δεν μπορούμε να σώσουμε καμία ζωή, τα χέρια μας θα είναι δεμένα και τα ζώα αβοήθητα…
Σας ευχαριστούμε για άλλη μια χρονιά όλες και όλους για την αγάπη και την στήριξη. Την νιώθουμε.
Είμαστε πολλοί που τα αγαπάμε και είμαστε μια γροθιά.

21.2.2023

Καρπαθιακά Νέα