Φίλοι Ζώων Καρπάθου προς την Δημοτική Αρχή: Σας παρακαλούμε ακολουθήστε αυτά τα βήματα

Φίλοι Ζώων Καρπάθου προς την Δημοτική Αρχή: Σας παρακαλούμε ακολουθήστε αυτά τα βήματα

Μια ενημέρωση για όλους τους Φίλους Ζώων Καρπάθου.

Σήμερα στείλαμε την παρακάτω επιστολή/αίτημα μας στον δήμο Καρπάθου.

Παρακαλούμε διαβάστε την γιατί αφορά όλους τους εθελοντές.

Είχαμε συχνή τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμο Καρπάθου και ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά θα δούμε επιτέλους αποτέλεσμα.

Ακόμα, οι τηλεφωνικές μας εκκλήσεις σε όλους τους υπεύθυνους είχαν σαν αποτέλεσμα να επισπεύσουν οι διαδικασίες για την προμήθεια τροφών και σας ενημερώνουμε ότι οι τροφές του Δήμου από αύριο θα είναι ξανά διαθέσιμες.

Οι εθελοντές σίτησης των Φίλων Ζώων Καρπάθου θα πάρετε το μερίδιο σας όπως πάντα σε συνεννόηση με το Δ.Σ μας.

Αξιότιμε κύριε δήμαρχε Νισύριε, κύριοι αντιδήμαρχοι Παραγιέ και Δήμαρχε, κύριε γενικέ γραμματέα, κύριε Λαχανά.

Όπως πληροφορηθηκαμε έχετε προετοιμάσει σχέδιο για επιχειρησιακό πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Να πούμε εδώ κάλιο αργά παρά ποτέ και να σας υπενθυμίσουμε ότι είναι κάτι το οποίο σας το ζητάμε επίμονα και εγγράφως οι Φίλοι Ζώων Καρπάθου από τις αρχές του 2020.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας προϋπολογιζεται στις 20.000 και περιλαμβάνει την στείρωση περίπου 120 ζώων, τη σήμανση και τον εμβολιασμό αυτών. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης και δεν νοείται πρόγραμμα διαχείρισης στο οποίο να μην περιλαμβάνεται περίθαλψη σε άρρωστα ή τραυματισμένα ζώα.

Όλα αυτά τα γνωρίζουμε άλλωστε καλά καθώς εμείς, το αναγνωρισμένο Σωματείο Φίλοι Ζώων Καρπάθου, έχουμε επωμισθεί το βάρος αυτών, με ότι σημαίνει σε ανθρώπινη εθελοντική προσφορά και οικονομικό κόστος, τα τελευταία τρία χρόνια.

Για να σας βοηθήσουμε επικοινωνήσαμε με την ειδική γραμματεία για τα ζώα, του Υπουργείου Εσωτερικών οι οποίοι μας επιβεβαίωσαν τα παραπάνω.

Από τη Γενική γραμματεία μας παρέπεμψαν στην έγκριση του: “Επιχειρησιακού προγράμματος Δήμου Βύρωνα” από το δημοτικό συμβούλιο αυτού, την οποία σας επισυνάπτουμε και σύμφωνα με αυτή μπορείτε να συντάξετε μια καλύτερα επικαιροποιημενη μελέτη.

Σε αντίθετη περίπτωση θα έχουμε ως Δήμος ξοδέψει 20.000 ευρώ και πάλι πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων δεν θα έχετε κανει.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας ώστε το συντομότερο δυνατόν και χωρίς επιπλέον καθυστερήσεις να αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες που σας αναλογούν.

Όπως πάντα είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον βοήθεια μπορεί να χρειαστείτε.

Με εκτίμηση και εκ μέρους όλου του διοικητικού μας συμβουλίου,

Η πρόεδρος

Σουζάνα Ζότο