Συνάντηση Ένωσης Φίλων Ζώων Καρπάθου με τον Δήμαρχο του νησιού

Συνάντηση Ένωσης Φίλων Ζώων Καρπάθου με τον Δήμαρχο του νησιού

Δελτίο Τύπου

Την Πέμπτη 15/10/2020, εκπρόσωποι της Φιλοζωικής Ένωσης Φίλοι Ζώων Καρπάθου, συναντηθήκαμε με τον δήμαρχο Καρπάθου κυριο Ιωάννη Νισσύριο, παρουσία του γραμματέα του κυρίου Γεωργίου Μηνακάκη, όπου του παρουσιάσαμε το πλούσιο έργο της φιλοζωικής μας.

Το κύριο θέμα συζήτησης ήταν το απο 31/08/2020 πρωτοκολλημένο αίτημα μας προς τον Δήμαρχο με το οποίο του ζητάμε να τρέξει πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων, (περισυλλογή, στειρώσεις, περίθαλψη, σήμανση, κτλ) να συνάψουν άμεσα σύμβαση με κτηνίατρο και να προχωρήσουν στη σύσταση πενταμελούς επιτροπής όπως ορίζει ο νόμος.

Μόλις λάβουμε απάντηση θα σας ενημερώσουμε όλους.

Μεσα από την συζήτηση προέκυψε το οτι πιθανών να υπάρχει κάποιο υπόλοιπο χρημάτων από το πρόγραμμα το οποίο είχε τρέξει το 2019, κάτι που θα ελέγξουν άμεσα και θα το διαθέσουν για τα αδέσποτα.

Ζητήσαμε ενημέρωση σχετικά με την δημιουργία δημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς για το οποίο μας είπαν ότι βρίσκεται σε πορεία ένταξης στο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Ενημερωθήκαμε ακόμα για την ύπαρξη δημοτικής εθελοντικής ομάδας σίτησης η οποία προγραμματίζει και ταιζει τα αδέσποτα και για το ότι υπάρχει τροφή για σκύλους αλλά έχουν έλλειψη σε γατοτροφές, τις οποίες θα αναπληρώσουν σύντομα.

Με την ευκαιρία και κατόπιν διαφόρων αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εκτός, σχετικά με νομιμότητα και έλλειψη οικονομικών μέσων, σας ενημερώνουμε ότι η Ένωση μας είναι σε όλα νόμιμη απο την ημέρα ίδρυσης της στις 03/06/2020 και οι δράσεις της στηρίζονται στην εθελοντική, οικονομική, και μη, προσφορά των πολυάριθμων μελών / εθελοντών μας και των χορηγιων / ενισχύσεων συμπατριωτών μας, και μη, σε Κάρπαθο, σε Εθνικό, σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο.

Άλλωστε έτσι λειτουργούν όλες οι φιλοζωικές στον κόσμο.

Η ημέρα που δεν θα έχουμε πια ανάγκη απο την οικονομική σας βοήθεια και θα μας περισσευουν χρήματα θα είναι είτε η μέρα που δεν θα υπάρχει πια κανένα αδέσποτο στο νησί μας είτε η μέρα που δεν θα κάνουμε πιά καθόλου καλά τη δουλειά μας!

Όσο μεγαλύτερο το έργο που κάνει μία φιλοζωική τόσο μεγαλύτερες οι οικονομικές της ανάγκες!

Σας ευχαριστούμε για όλη αυτη την αγάπη, την συλλογικότητα, τη στήριξη και τις δωρεες σας!