Φίλοι Ζώων Καρπάθου: Στάλα τροφής δεν διαθέτει ο Δήμος Καρπάθου για τα αδέσποτα

Φίλοι Ζώων Καρπάθου: Στάλα τροφής δεν διαθέτει ο Δήμος Καρπάθου για τα αδέσποτα
Οι Φίλοι Ζώων Καρπάθου ανάρτησαν στη σελίδα τους:
Από το περασμένο Σαββάτο, 15.1.2021, έφταναν πληροφορίες για τα ζώα που λιμοκτονούν και εικόνες με τις άδειες ταίστρες του Δήμου Καρπάθου. Αναρωτηθήκαμε και ερευνήσαμε το θέμα και δυστυχώς, όπως πληροφορηθήκαμε από τον Πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας Καρπάθου Γιώργο Χατζηκουτσό, δεν υπάρχει στάλα τροφής στις αποθήκες του Δήμου! Ο κ. Χατζηκουτσός, έπειτα από τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, κάλεσε σήμερα στο γραφείο του την υπεύθυνη σίτισης αδέσποτων ζώων κ. Βένα Καμαράτου και από εκείνη ενημερώθηκε ότι εδώ και μέρες έχει τελειώσει η τροφή.
Τα αδέσποτα της Καρπάθου θα πεινάσουν. Κι αυτό διότι δεν έχει ολοκληρωθεί η ψήφιση του προϋπολογισμού του 2021. Ο Δήμος δεν μπορεί να προχωρήσει άμεσα σε προγραμματισμό και αγορά ζωοτροφών! Κάποιοι μας έλεγαν ότι θα φτάσει Μάρτιος για να μπορέσει ο Δήμος να πάρει τροφές. Ας ελπίσουμε να κάνουν λάθος.
Η τελευταία προμήθεια, 420 κιλών ζωοτροφής, έγινε στην 1 Δεκέμβρη 2020, συνεπώς μέσα σε 5-6 βδομάδες καταναλώθηκε σχεδόν μισός τόνος τροφής. Που όμως τοποθετούνται οι τροφές; Με την προϋπόθεση ότι μπαίνουν στις ταΐστρες του Δήμου, που διαθέτει συνολικά 30 ταΐστρες. Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν 6 αυτοσχέδιοι κίτρινοι σωλήνες και 24 ανοξείδωτες, από τη δωρεά της εταιρίας Λουλούδη. Κάνοντας μια αριθμητική πράξη φαίνεται ότι σε κάθε ταΐστρα μπήκαν 14 κιλά τροφής μέσα σε 5-6 εβδομάδες!
Ακόμη δυο απορίες:
Πριν πόσες μέρες στέρεψε η τροφή για τα αδέσποτα; Υπάρχει κανείς που να ενδιαφέρεται στ΄αλήθεια και να μας πει;
Από που περίμενε ο Δήμος Καρπάθου να γίνει γνωστό ότι δεν υπάρχει τροφή για τα αδέσποτα ζώα; Γιατί δεν ενημέρωσαν τους Φίλους Ζώων Καρπάθου για τη δραματικά κατάσταση;
Το ότι δεν έχει ο Δήμος Καρπάθου ακόμη Προϋπολογισμό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει δαπάνες μέχρι να καταρτιστεί και ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός για το 2021!
Ο κάθε Δήμος (όπως και το Κράτος) αν δεν έχει Προϋπολογισμό μπορεί να κάνει δαπάνες Δωδεκαρτημορίων. Δηλαδή, κάθε μήνα μπορούν να δαπανούν κανονικά το ποσόν που δαπάνησαν ετησίως πέρυσι διαιρούμενο δια του 12. Λοιπόν, καμία δικαιολογία. Αφού υπάρχουν τρόποι και δυνατότητες, αρκεί να υπάρχει διάθεση και θέληση για να ζήσουν τα αδέσποτα ζώα του νησιού.
Ακόμη μια φορά κάνουμε έκκληση στους φιλόζωους εντός και εκτός νησιού να βοηθήσουν και να σταθούν στο πλευρό των αδέσποτων. Μέσα στο χειμώνα, με χαμηλές θερμοκρασίες, τα ζώα χρειάζονται τροφή για να ζήσουν. Φαγητό που πρέπει εμείς να τους προσφέρουμε.
Πηγή: Φίλοι Ζώων Καρπάθου