Κάρπαθος. Μαγκουριές, ξύλο και δαγκώματα για τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα!

Κάρπαθος. Μαγκουριές, ξύλο και δαγκώματα για τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα!

Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου, περίπου στις 16.00,  στην περιοχή Ίστια Πηγαδίων, σημειώθηκε σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα σε έναν βοσκό και τα δυο αδέλφια Ν. και Θ. Λ.

Όπως μας είπε ο Θ. Λ., τα δυο αδέλφια πήγαν στο χωράφι τους για να περιφράξουν ορισμένα σημεία, ώστε να μη μπαίνουν μέσα παραγωγικά ζώα και τρώνε τα σπαρτά και τα δέντρα τους. Λίγο αργότερα πέρασε από εκεί ένας βοσκός, με τον οποίο είχαν παλαιότερα θέμα διότι ζώα του είχαν μπει στο κτήμα τους.

Ο βοσκός μάλιστα τους έδειξε φωτογραφίες, από ένα τάμπλετ, με την πόρτα του κτήματος ανοικτή και τους είπε ότι αυτοί ευθύνονται. Ο βοσκός, όπως ισχυρίστηκε ο Θ. Λ., τους είπε ότι αφήνουν την πόρτα ανοιχτή και από εκεί τα ζώα τρυπώνουν μέσα. Εκείνοι του απάντησαν ότι τα δικά του ζώα δεν έχουν καμιά δουλειά σε αυτή την περιοχή και ότι είναι ανεπίτρεπτες αυτές οι ζημιές. Από το πρώτο φραστικό επεισόδιο ακολούθησε λεκτική ένταση που οδήγησε σε βιαιοπραγία. Σύμφωνα πάντοτε με τον Θ.Λ., ο βοσκός χτύπησε τον αδελφό του με το ξύλο που έχει για τα ζώα στο κεφάλι. Ακολούθησε πάλη και χτυπήματα σώμα με σώμα. Μάλιστα ο βοσκός δάγκωσε και τα δυο αδέλφια.

Ο Ν. Λ. μεταφέρθηκε χθες το βράδυ με ελικόπτερο  στο νοσοκομείο της Ρόδου. Έχει κατατεθεί μήνυση και την υπόθεση έχει αναλάβει το αστυνομικό τμήμα Καρπάθου. Ο φερόμενος ως δράστης έχει συλληφθεί.