Τα λύματα στο Φοινίκι. Η καταγγελία και η υπομονή της τοπικής κοινωνίας

Τα λύματα στο Φοινίκι. Η καταγγελία και η υπομονή της τοπικής κοινωνίας

Πριν από λίγες ημέρες το Φοινίκι της Καρπάθου ξαναέζησε την ιστορία με την υπερχείλιση του στεγανού βόθρου και για ακόμη μια φορά αντλία τράβηξε τα λύματα. Πρόκειται για μια υπόθεση που κρατά δυο χρόνια!

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Μηνάς Χουβαρδάς τόνισε στα Καρπαθιακά Νέα, ότι αυτά είναι αποτελέσματα μετά την ελλιπέστατη διαχείριση του τελευταίου συμβάντος στις 6 Ιουλίου 2022. Τότε οι κάτοικοι, όπως ανέφερε ο κ. Χουβαρδάς, πλήρωσαν για να τοποθετηθεί αντλία στη θέση της χαλασμένης. Ωστόσο η μεταχειρισμένη αντλία, που κόστισε 300 ευρώ, ήταν οικιακή με αποτέλεσμα και αυτή να χαλάσει πριν από λίγες ημέρες και το τουριστικό Φοινίκι να ζήσει ακόμη μια υπερχείλιση.

Αυτή τη φορά κάτοικος της περιοχής προχώρησε σε καταγγελία, την οποία κατέθεσε στο Λιμεναρχείο, έτσι με τη σειρά του ο Λιμενάρχης ζήτησε και πήρε όλα τα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση από τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας.

Ο Δήμος άμεσα τοποθέτησε μια νέα αντλία, αλλά ο κ. Χουβαρδάς, όπως ανέφερε, στο σημείο τοποθετούνται 2 αντλίες διαφορετικά σύντομα πιθανόν να ξαναζήσουμε προβλήματα. Κι ενώ ο δήμαρχος κ. Νισύριος του ανέφερε ότι την Τετάρτη, 24 Αυγούστου, έρχονται με το πλοίο νέες αντλίες από τη Ρόδο, ενώ παράλληλα, όπως μας ενημερώνει ο αντιδήμαρχος κ. Παραγυιός, πρέπει να γίνει σύμβαση με ιδιώτη εργολάβο, για την συνολική αποκατάσταση του προβλήματος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο καθ΄ύλην αρμόδιος για την ύδρευση αποχέτευση είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Νισύριος. Ενώ η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Καρπάθου εξακολουθεί να έχει τα ονόματα των Αντιδημάρχων και του  εντεταλμένου συμβούλου της… περασμένης θητείας!

23.8.2022

Καρπαθιακά Νέα