Κάρπαθος. Δικάζεται 47χρονος για ασέλγεια σε ανήλικο με αντάλλαγμα… κάνναβη!

Κάρπαθος.  Δικάζεται 47χρονος για ασέλγεια σε ανήλικο με αντάλλαγμα… κάνναβη!

Ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα αναβιώσει την 19η Σεπτεμβρίου 2022 υπόθεση με κατηγορούμενο για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με την μορφή της προμήθειας και κατοχής και διάθεσης κατ’ εξακολούθηση, αλλά και της ασέλγειας με ανήλικο παιδί έναντι υλικού ανταλλάγματος έναν 47χρονο, κάτοικο Καρπάθου.

Συγκατηγορούμενός του για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών είναι ένας 59χρονος.

Ο 47χρονος συνελήφθη την 8η Δεκεμβρίου 2016 από άνδρες του αστυνομικού τμήματος του νησιού στο οποίο διαμένει.

Στους αστυνομικούς παρουσιάστηκε συγκεκριμένα ένας 17χρονος, μαθητής, που υποστήριξε ότι ένα μήνα ενωρίτερα ο 47χρονος ασέλγησε σε βάρος του σε κατάστημα ιδιοκτησίας του (σούπερ μάρκετ) δύο φορές με αντάλλαγμα να τον κεράσει «κάνναβη»!!

Απολογούμενος ενώπιον της κ. Ανακρίτριας αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται υποστηρίζοντας ότι τα τελευταία δέκα χρόνια κάνει περιστασιακή χρήση ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.

Όπως είπε, στις αρχές Νοεμβρίου 2016 γνώρισε σε ένα μπαρ τον ανήλικο ο οποίος τον πλησίασε και μίλησαν.

Τότε, όπως υποστηρίζει, του εκμυστηρεύτηκε ότι του άρεσαν οι άνδρες και του είχε πει ότι ήταν 18 ετών.

Ισχυρίστηκε ότι ο φερόμενος ως θύμα φλέρταρε μαζί του και την επόμενη ημέρα μετέβη στο κατάστημά του και ήπιαν ένα ποτό.

Την ίδια ημέρα τον ρώτησε αν κάνει χρήση φούντας και όταν του απάντησε καταφατικά, όπως ισχυρίστηκε, τότε εκείνος τον κέρασε πρώτος χασίς.

Μετά το δεύτερο ποτό την ίδια ημέρα του πρότεινε να ενεργήσει πεοθηλασμό και εκείνος δέχτηκε. Δύο μέρες μετά, όπως ισχυρίζεται, ο νεαρός μετέβη εκ νέου στο κατάστημά του και τότε εκείνος τον κέρασε ένα τσιγαριλίκι και εν συνεχεία επανέλαβε την ερωτική πράξη με την θέλησή του.

Φεύγοντας, όπως υποστηρίζει ο κατηγορούμενος, ο νεαρός του ζήτησε να προχωρήσουν την σχέση τους και εκείνος την επόμενη ημέρα του το αρνήθηκε και έκτοτε δεν τον ξαναενόχλησε, ενώ αυτοβούλως του παρέδωσε την μικροποσότητα κάνναβης που είχε για δική του χρήση.

Ο κατηγορούμενος, υποστήριξε ακόμη, ότι υπέγραψε την προανακριτική κατάθεσή του στο αστυνομικό τμήμα χωρίς να την διαβάσει και ότι έκπληκτος ενημερώθηκε για το περιεχόμενό της.

Υποστήριξε ακόμη ότι ο νεαρός πιέστηκε από τον πατέρα του και το οικογενειακό του περιβάλλον, μετά από φήμες που είχαν κυκλοφορήσει στο νησί, να καταθέσει εις βάρος του.

Ως συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορουμένου θα παραστούν οι δικηγόροι κ.κ. Ακης Δημητριάδης και Σάββας Τσαμπής.

-Στην ίδια δικάσιμο θα εξεταστεί υπόθεση 38χρονου Αλβανού που κατείχε σκληρά ναρκωτικά.

Από έρευνα αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος έχει αλλάξει το όνομά του από LUAN σε HARD καθόσον έχει εκδοθεί σε βάρος του το διοικητικό μέτρο της απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.

Απογευματινές ώρες της 20ής Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε επιχείρηση για τον έλεγχό του στην προαναφερόμενη αποθήκη.

Κατά την προσέγγισή του από τους επιτηρούντες αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο, αντιλήφθηκε την παρουσία τους και τράπηκε σε φυγή πηδώντας σε κοντινό ρέμα-γκρεμό.

Στη συνέχεια, ακολούθησε έρευνα στην συγκεκριμένη αποθήκη παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής και γείτονα ως μάρτυρα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ηρωίνη βάρους 516 γραμμ., ποσότητα λευκής σκόνης πιθανότατα κοκαΐνης αναμειγμένης με κόκκους ρυζιού καθαρού βάρους 131 γραμμαρίων και μία ζυγαριά ακριβείας με δυνατότητα ζύγισης από 0.1 gr έως 500 gr.

Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα στην οικία του παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των εξακοσίων τριάντα ευρώ.

Ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε αυτοβούλως την 22.30 ώρα της 20ής Δεκεμβρίου 2021 στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και συνελήφθη.

Κατά τον σωματικό του έλεγχο βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο.

Απολογούμενος, παρουσία της συνηγόρου του κ. Μαρίας Κρικοπούλου, υποστήριξε ότι στα τελευταία 4-5 έτη του έχει παραχωρήσει ένας ημεδαπός φίλος του ένα μικρό οικόπεδο στ’Ασγούρου, το οποίο το καλλιεργεί και το φροντίζει συλλέγοντας καρπούς ζαρζαβατικών. Στην άκρη του οικοπέδου αυτού υπάρχει μια μικρή αποθήκη όπου τόσο ο ίδιος όσο και ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου φυλάσσουν εργαλεία σκαψίματος, ραντιστικών και διάφορα λιπάσματα.
Αντί για κλειδαριά στην πόρτα της αποθήκης, υπάρχει ένας μοχλός, απλά για να κλείνει. Ενώ εργαζόταν στην ανακαίνιση ξενοδοχείου, μεταξύ άλλων εργατών γνώρισε έναν ομοεθνή του ονόματι Άντι.
Του είπε πως και εκείνος έχει έναν κήπο αλλά δεν θέλει να αγοράσει εργαλεία και τον παρεκάλεσε να του δανείσει προσωρινά τα δικά του.
Μετέβη στο χωράφι για να αγοράσει ζαρζαβατικά και να δανειστεί μερικά εργαλεία. Μπήκε μαζί του στην αποθήκη, πήρε ένα φτυάρι και μια τσουγκράνα, μίλησαν για λίγο και μετά έφυγε.
Είχε να τον δει αρκετές ημέρες στην οικοδομή και κάποια στιγμή επικοινώνησε μαζί του στο τηλέφωνο, του είπε ότι η μητέρα του είναι άρρωστη από κορωνοϊό και πρέπει επειγόντως να μεταβεί στην Αλβανία και πως χρειάζεται κάποια βοήθεια.
Ο ίδιος, όπως είπε, νόμιζε πως θα του ζητούσε δανεικά και του είπε ότι δεν έχει να του δώσει χρήματα προφασιζόμενος ότι έχει δήθεν κάποιες δυσκολίες.
Του είπε πως δεν θέλει χρήματα και η βοήθεια που ζητάει είναι άλλης φύσεως αλλά θα ξαναεπικοινωνήσει μαζί του.
Του είπε επίσης ότι σε ένα πεζουλάκι εντός της αποθήκης είχε αφήσει ένα κινητό στο οποίο θα τον καλούσε για να του εξηγήσει τι είδους βοήθεια θα χρειαστεί.
Την ίδια ημέρα τον κάλεσε εκ νέου και του είπε να μην αγγίξει μια συγκεκριμένη σακούλα την οποία είχε κρύψει εν αγνοία του στην αποθήκη και πως αυτή μαζί με το περιεχόμενό της, θα στείλει έναν άλλο Αλβανό να την παραλάβει.

Του είπε επί λέξει: “μην πανικοβληθείς και μην με δώσεις στην αστυνομία, μόλις γίνει καλά η μητέρα μου θα γυρίσω πίσω στην οικοδομή και εγώ δεν θα σε αφήσω έτσι”.