Ζωντανά ο Γιώργος Κρεμλής, στο forum για την Βιώσιμη ανάπτυξη στην Κάρπαθο

Ζωντανά ο Γιώργος Κρεμλής, στο forum για την Βιώσιμη ανάπτυξη στην Κάρπαθο

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η ημερίδα με θέμα «Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Η επόμενη μέρα στο Αιγαίο» που διοργανώνεται στην Κάρπαθο, από τον Δήμο του νησιού σε συνεργασία με την Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών (ΕΝΑ).

 

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση και η «αφύπνιση» του κοινού σχετικά με το περιβάλλον και την βιώσιμη ανάπτυξη. Συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες που ήδη βρίσκονται στο νησί.

Κεντρικός ομιλητής ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα ανάπτυξης Γιώργος Κρεμλής, ενώ θέματα θα αναπτύξουν ο Χρήστος Γραμβούδης, διευθύνων σύμβουλος ΦΟΣΔΑ Α.Ε. με θέμα τη “λειτουργία του ΦΟΣΔΑ και η μονάδα του 2ου ΧΥΤΑ της Καρπάθου”.

Καθώς επίσης και ο  γνωστός δικηγόρος Μιχάλης Παπαγεωργίου, Διδάκτορας Συνταγματικού Δικαίου, Επιστημονικός Συνεργάτης του Δήμου Καρπάθου, με θέμα:

Οι έννοιες της Φέρουσας Ικανότητας και της Νησιωτικότητας ως ρήτρες της Βιώσιμης Ανάπτυξης και η ορθή εφαρμογή της συγκρότησης του Εθνικού Δασολογίου (Δασικοί Χάρτες) και του κτηματολογίου”

Από πλευράς Νέων Αυτοδιοικητικών ο Παναγιώτης Κουκάκης, θα παρουσιάσει το θέμα

“Βιώσιμη ανάπτυξη και τουρισμός στο Νότιο Αιγαίο”.

Επίσης ο Αντιδήμαρχος και μέλος της ΕΝΑ, Μανώλης Παραγυιός, με το θέμα:

“Δράσεις και έργα του Δήμου Καρπάθου για μια βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού. Ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα της Καρπάθου”

Τέλος ο μηχανολόγος-μηχανικός, Γεώργιος Βασιλαράκης, έχει το θέμα:

“Ενεργειακή αυτονομία: Η απάντηση των τοπικών κοινωνιών στην Ενεργειακή φτώχεια και την κοινωνική ανισότητα”.