Για φωτιές, πλημμύρες και σεισμούς συνεδρίασε το ΤΕΣΟΠΠ στον δήμο Καρπάθου

Για φωτιές, πλημμύρες και σεισμούς συνεδρίασε το ΤΕΣΟΠΠ στον δήμο Καρπάθου

 

Συνεδρίασε υπό την Προεδρία του Δημάρχου Καρπάθου, κ. Νισύριου, την  Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021, έπειτα από έναν σχεδόν χρόνο, το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καρπάθου.

Στο Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. συμμετέχουν οι κ.κ., Γ. Δήμαρχος (αντιδήμαρχος – αναπληρωτής ΤΕΣΟΠΠ), Μανώλης Βασιλαράκης (αντιδήμαρχος), Νικόλαος Νταής (αντιδήμαρχος Β. Καρπάθου) και από πλευράς δήμου ο προϊστάμενος αυτοτελούς τμήματος τοπικής οικονομικής ανάπτυξης κ. Γιάννης Λαχανάς. Επίσης και οι διοικητές Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, Στρατού, Λιμενικού,της  Αεροπορικής μονάδας, ο διοικητής του Νοσοκομείου και ο προϊστάμενος της δασικής υπηρεσίας.

Η συνεδρίαση, που έγινε με φυσική παρουσία, είχε ρόλο γνωριμίας αφού το Όργανο έχει πολλά νέα μέλη και τα οποία έπρεπε να ενημερωθούν για την διαδικασία. Στη συνέχεια συζητήθηκε το θέμα της πρόσφατης φωτιάς, σε Σπόα και Απέρι. Με τον διοικητή της Πυροσβεστική, Πυραγό Δ. Αϊβάτογλου, τον προϊστάμενο περιβάλλοντος και τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Δήμαρχο και αναφέρουν στοιχεία για την συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων ομάδων, μια συνεργασία που χαρακτηρίστηκε εξαιρετική, ενώ παράλληλα εντόπισαν και προβλήματα, ώστε να αποφευχθούν σε κάποια άλλη φορά που θα χρειαστεί να δράσουν συντονισμένα όλοι μαζί.

Το επόμενο θέμα αφορούσε την περίπτωση των πιθανών έντονων βροχοπτώσεων, και εκεί ο υπεύθυνος περιβάλλοντος ανέφερε ότι έχει ήδη γίνει ο καθαρισμών φρεατίων στα χωριά και την πόλη. Από την συζήτηση δεν έλλειψε το θέμα των σεισμών. Η Πολιτική Προστασία Καρπάθου δεσμεύτηκε να κάνει μελέτη, για την περίπτωση μεγάλου σεισμού και το πως θα πρέπει να κινηθούν οι πολίτες. Επίσης έγινε και αναφορά στο θέμα των μεταναστών  και μιας πιθανής ολιγοήμερης φιλοξενίας τους στο νησί.

Να αναφέρουμε ότι δεν ορίστηκε κάποια επόμενη συνάντηση του Συντονιστικού Οργάνου.