Γέννα στο Νοσοκομείο Καρπάθου! Η τύχη ήταν με το μέρος μας

Γέννα στο Νοσοκομείο Καρπάθου! Η τύχη ήταν με το μέρος μας

Τα ξημερώματα της Κυριακής, 12 Δεκεμβρίου 2021, ανήμερα του Αγίου Σπυρίδωνα, γεννήθηκε στην Κάρπαθο ένα αγοράκι 2,5 κιλά! Πρόκειται για τη δεύτερη γέννα που είχαμε αυτή τη χρονιά στο νησί και το γεγονός δίνει θάρρος και ελπίδα, που φέρνει το νέο μέλος της καρπαθιακής κοινωνίας.

Περίπου στις 04.00, το ξημέρωμα, η εγκυμονούσα εισήλθε στο Νοσοκομείο, δίπλα της η άξια μαία κα Μαρία Γιαβάση, που φρόντισε να εξελιχθούν όλα ομαλά στη δύσκολη γέννα. Και γράφουμε δύσκολη, αφού τη γυναίκα δεν την παρακολουθούσαν από το Νοσοκομείο Καρπάθου και κυρίως γιατί το παιδί ερχόταν ανάποδα. Σε τέτοιες περιπτώσεις τα μεγάλα Νοσοκομεία  συνήθως προχωρούν σε καισαρική τομή.

Στο πλάι της εγκυμονούσας αμέσως βρέθηκε ο γυναικολόγος του Νοσοκομείου κ. Τσίγκος, ο παιδίατρος κ. Μάνος Νισύριος, αλλά και η κα. Στέλλα Κοντογιανοπούλου, η έμπειρη αναισθησιολόγος του Νοσοκομείου Καρπάθου. Για τους δυο τελευταίους γιατρούς είναι η πρώτη γέννα στο Νοσοκομείο Καρπάθου ενώ ο κ. Παύλος Τσίγκος τον Μαϊο 2021 είχε κάνει τον πρώτο τοκετό του Νοσοκομείο της Καρπάθου.

Αναφέραμε ότι στις περιπτώσεις που ένα μωρό έρχεται ανάποδα προχωρούν σε καισαρική τομή, όμως στο Νοσοκομείο Καρπάθου δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συμβάσεις για να λειτουργήσει το Αναισθησιολογικό μηχάνημα, ούτε και η θερμοκοιτίδα νεογνού. Επίσης υπάρχουν ελλείψεις στο μικροβιολογικό, για παράδειγμα στην Κάρπαθο δεν μπορεί να καθοριστεί η ομάδα αίματος, ένα ζήτημα κρίσιμο κατά τη γέννηση με τέτοιο τρόπο.

Σε θέματα προσωπικού και στελέχωσης το Νοσοκομείο Άγιος Ιωάννης ο Καρπάθιος έχει πετύχει σε μεγάλο βαθμό τους στόχους, το ίδιο λοιπόν θα θέλαμε σήμερα να γράφουμε και για τα ορισμένα μηχανήματα που είναι ανάγκη άμεσα να λειτουργήσουν. Αυτή τη φορά η τύχη ήταν με το μέρος μας.

(φωτογραφία Αρχείου)