Γεραπετρίτης: Είμαστε εδώ για τους νέους

Γεραπετρίτης: Είμαστε εδώ για τους νέους

Στους νέους πολίτες της χώρας, για τους οποίους η ΝΔ δημιουργεί νέες ευκαιρίες, αναφέρθηκε στο συνέδριο του κόμματος ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Η μεγάλη διακύβευση για εμάς είναι να εκπροσωπούμε τους νέους. Βλέπουμε τους νέους να αποστασιοποιούνται από την πολιτική. Η αποστασιοποίηση οφείλεται και επειδή αισθάνονται απομονωμένοι και επειδή η πολιτική δεν λογοδοτεί. Αυτό προσπαθούμε να το ανατρέψουμε, όχι πάντοτε με επιτυχία», ανέφερε μιλώντας στο 14ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει μία σειρά από δράσεις και αλλαγές, όπως η πατρική άδεια, η δυνατότητα η εργασία να γίνεται εξ’ αποστάσεως και ευέλικτα.

Οι παρεμβάσεις της ΝΔ

«Θα μπορέσω να στήσω μία καινούργια δουλειά στην πατρίδα μου; Σε αυτό έχει γίνει μία μεγάλη προσπάθεια. Φέραμε την πολιτική του πρώτου ενσήμου. Δημιουργούνται συνθήκες για τις καινούργιες εταιρείες, οι οποίες χρηματοδοτούνται ώστε νέοι άνθρωποι να μπορέσουν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους. Για επτά έτη υπάρχουν φορολογικές ελαφρύνσεις για εκείνους οι οποίοι επαναπατρίζονται. Και βεβαίως παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με το μέλλον των νέων, όπως η κατάργηση του φόρου γονικής παροχής έως 800.000 ευρώ. Για πρώτη φορά ένας ασφαλιστικός κουμπαράς», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας.

Τέλος, μεταξύ άλλων, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε: «Τα νέα παιδιά αποτελούν το νέο κεφάλαιο της χώρας. Δεν μπορώ να τους πω ότι κάτι δεν μπορεί να γίνει. Είναι σημαντικό να διατηρούν υψηλές προσδοκίες και υψηλή κριτική από την κυβέρνηση. Να έχουν μεγάλες απαιτήσεις. Να είναι φιλόδοξοι. Θέλω από το βήμα αυτό να διαβεβαιώσω τη νέα γενιά ότι εμείς είμαστε εδώ για να υπηρετούμε το σήμερα και όλες τις μελλοντικές γενιές. Οι νέοι δεν είναι μόνο για το αύριο, είναι και για το σήμερα».