Γεραπετρίτης: Εγώ θα αποδίδω πάντοτε τον δέοντα σεβασμό στον αρχηγό του κράτους μου (Video)

Γεραπετρίτης: Εγώ θα αποδίδω πάντοτε τον δέοντα σεβασμό στον αρχηγό του κράτους μου (Video)

 

O υπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξη που παραχώρησε, απάντησε για όσα συνέβησαν κατά την έλευση του Τούρκου προέδρου.

Ερωτηθείς σχετικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, είπε: «Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν και μέσα στην Ελλάδα φωνές που είναι αντίθετες στην προσέγγιση που επιχειρούμε με την Τουρκία. Μπορώ να δεχτώ κάθε άποψη, δεν κατανοώ όμως τον τρόπο με τον οποίο θα προσπαθήσει κάποιος να ρίξει την οποιαδήποτε σκιά στη συγκεκριμένη επίσκεψη που είναι ιδιαίτερα παραγωγική για τη χώρα».

«Εγώ θα αποδίδω πάντοτε τον δέοντα σεβασμό»

Και πρόσθεσε: «Εγώ θα αποδίδω πάντοτε τον δέοντα σεβασμό στην αρχηγό του κράτους μου, όπως το έπραξα και το Σάββατο. Εξάλλου, τον πρόεδρο Ερντογάν εγώ τον είδα το πρωί, εγώ τον υποδέχτηκα στο αεροδρόμιο και οι εικόνες μιλούν από μόνες τους».

«Να προχωρήσουμε στη σχέση μας»

Ο υπουργός ζήτησε «να αφήνουμε στην άκρη τις διαφορές, οι οποίες είναι υπαρκτές και να εστιάζουμε σε εκείνα τα οποία μας ενώνουν: στη θετική μας ατζέντα, στην ανάγκη να έχουμε πιο στενές σχέσεις ως λαοί, να έχουμε καλύτερες οικονομικές σχέσεις και να μην έχουμε την ένταση την οποία είχαμε» προσβλέποντας πως η περίοδος των ήρεμων νερών των τελευταίων δέκα μηνών μπορεί και να έχει «παγιωθεί».

«Υπάρχει μια γνήσια διάθεση εκ μέρους των δύο χωρών να προχωρήσουμε στη σχέση μας, να σταθεροποιήσουμε τους δεσμούς μας και να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα όταν ωριμάσουν οι συνθήκες» σημείωσε και επανέλαβε πως «η μόνη διαφορά, η οποία μπορεί να αχθεί ενώπιον διεθνούς δικαιοσύνης, είναι ο καθορισμός της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας».

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας έκρινε πως «έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο στο οποίο μπορούμε να προχωρήσουμε με γοργότερους ρυθμούς» και μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως μετά και τη σημερινή μέρα αισθάνεται λίγο πιο δυνατός «να μπορέσω να διαχειριστώ εγώ και η κυβέρνηση την οποιαδήποτε ένταση».

Πηγή www.in.gr

7.12.2023

Καρπαθιακα Νέα