Γεραπετρίτης: «Θα ζητήσουμε από τους Έλληνες πολίτες μια καθαρή λύση διακυβέρνησης»

Γεραπετρίτης: «Θα ζητήσουμε από τους Έλληνες πολίτες μια καθαρή λύση διακυβέρνησης»

«Με σύνεση και συνέπεια προχωράμε για να ανατραπούν παθολογίες δεκαετιών και να χτιστεί μια σύγχρονη Ελλάδα», υπογραμμίζει, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική», ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ σε ερώτημα για το διακύβευμα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης απαντά: «Θα ζητήσουμε από τους Έλληνες πολίτες μια καθαρή λύση διακυβέρνησης που θα εγγυάται την κυβερνησιμότητα και δεν θα ανακόψει την πορεία της χώρας προς ένα ασφαλές και ακόμη καλύτερο μέλλον».

Αναλυτικά στο εν λόγω θέμα, «παρά τις αντίξοες συνθήκες και τις μεγάλες προκλήσεις, η κυβέρνηση δεν απομείωσε την ένταση των μεταρρυθμίσεων. Οι επόμενοι μήνες θα είναι πράγματι κρίσιμοι για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και σκοπεύουμε να εντείνουμε ακόμα περισσότερο τους ρυθμούς μας», διαβεβαιώνει ο υπουργός Επικρατείας εξειδικεύοντας στη συνέχεια: «Ο νέος αναπτυξιακός νόμος βρίσκεται ήδη για συζήτηση στη Βουλή με νέα χαρακτηριστικά, όπως είναι η καθιέρωση για πρώτη φορά 13 πυλώνων ανάπτυξης που συνιστούν προτεραιότητες της χώρας για τη δεκαετία που διανύουμε. Ο νέος κλιματικός νόμος βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση και θα ψηφιστεί τον επόμενο μήνα. Μεγάλες μεταρρυθμίσεις για τον περαιτέρω ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας ήδη δρομολογούνται. Η ανασυγκρότηση της πρωτοβάθμιας υγείας και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας. Και, βέβαια, μεγάλα έργα έχουν ξεκινήσει ή προετοιμάζονται συστηματικά. Με σύνεση και συνέπεια προχωράμε για να ανατραπούν παθολογίες δεκαετιών και να χτιστεί μια σύγχρονη Ελλάδα».

Στο πλαίσιο των οικονομικών θεμάτων είναι και οι συζητήσεις για το Σύμφωνο Σταθερότητας, ζήτημα στο οποίο ο υπουργός Επικρατείας διαπιστώνει «κοινή διάθεση να υπάρξουν αλλαγές». Ωστόσο, διευκρινίζει, «η έκταση των αλλαγών αυτών είναι ασφαλώς το μεγάλο ζητούμενο, διότι αυτονοήτως το νέο Σύμφωνο θα πρέπει να διασφαλίζει με ρεαλισμό τη δημοσιονομική ισορροπία, χωρίς όμως να θέτει σε κίνδυνο τη βιώσιμη ανάπτυξη των ευρωπαϊκών οικονομιών».

Και, ανοίγοντας τα «χαρτιά» της κυβέρνησης, σημειώνει: «Η Ελλάδα τους επόμενους μήνες θα τηρήσει μία εποικοδομητική στάση με στοχευμένες προτάσεις προς την κατεύθυνση αυτή, έχοντας κερδίσει, με μια αξιόπιστη οικονομική πολιτική, την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων εταίρων μας. Οι μεγάλες προκλήσεις της πράσινης ανάπτυξης και της ψηφιακής μετάβασης, που κατεξοχήν ενσωματώθηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, και πρωτίστως η ανάγκη να αρθούν οι κοινωνικές ανισότητες που εξακολουθούν να είναι το μεγάλο πρόβλημα στην ευρωπαϊκή συνοχή, καλούν για ένα διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικών κανόνων με καινοτόμα εργαλεία αλλά, πρωτίστως, όραμα».