Το Σπόα και η Κάρπαθος στο Φεστιβάλ Ελληνικού Χορού της Μητρόπολης Ατλάντα

Το Σπόα και η Κάρπαθος στο Φεστιβάλ Ελληνικού Χορού της Μητρόπολης Ατλάντα

γράφει ο Μηνάς Τσαμπουνιέρης

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν μια εμπειρία πέρα από κάθε μέτρο καθώς μπόρεσα να παρακολουθήσω για πρώτη φορά, το Φεστιβάλ Ελληνικού Χορού της Μητρόπολης Ατλάντα στο οποίο ήρθαν μαζί πολλές ομάδες, πρωτίστως από τη Μητρόπολη, αλλά και από άλλες ενορίες της διάφορα μέρη της χώρας, για να κατοικήσουν στην Πίστη και τον Πολιτισμό και να εκφράσουμε, μέσα από το τραγούδι και το χορό, την πλούσια Ελληνική μας Κληρονομιά.

Συμμερίζομαι την υπερηφάνεια και τη χαρά της κοινότητας και της νεολαίας του Ευαγγελισμού Winston-Salem, στην οποία ευλογήθηκα πλούσια να συμμετέχω, και τη νίκη τους το περασμένο Σαββατοκύριακο καθώς εξασφάλισαν και πάλι το Platinum βραβείο στο τμήμα τους για το πέμπτο συνεχόμενο έτος, αναγνωρίζοντας ότι δεν μόνο οι αστρικές επιδόσεις τους, αλλά και οι δικές τους, οι εκπαιδευτές τους και ο χρόνος και η αφοσίωση των γονιών τους στο HDF. Συγχαρητήρια σε όλους!
Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τον Άγιο Γεώργιο στο Greenville της Νότιας Καρολίνας, γιατί δεν είναι ψέμα ότι γέμισα υπερηφάνεια και για την ομάδα τους, όχι μόνο επειδή απεικόνισαν τα ήθη και τις παραδόσεις του Σπόα, της Καρπάθου, αλλά και επειδή e παιδιά, οι εκπαιδευτές και οι μουσικοί που συμμετείχαν στην παράστασή τους ήταν οικογένεια και φίλοι που όλοι αγαπούν. Συγχαρητήρια που πήρατε για άλλη μια φορά βραβεία για τις πλούσιες παραδόσεις μας και τις όμορφες φορεσιές μας και Χρυσό στο τμήμα νεανίδων!

Με αυτά που είπα δεν μπορώ να περιμένω την Ατλάντα 2023