Γιάννης Φραγκούλης: "Γυναίκα θα πάει από την Κάσο στην Κάρπαθο, με κόστος 330 ευρώ, για μια ακτινογραφία"

Γιάννης Φραγκούλης: "Γυναίκα θα πάει από την Κάσο στην Κάρπαθο, με κόστος 330 ευρώ, για μια ακτινογραφία"

Προβληματίζει και συνάμα πικραίνει η ανάρτηση του Προέδρου Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών Πειραιώς, κ. Γιάννη Φραγκούλη. Μια γυναίκα χτύπησε το χέρι της και θα αναγκαστεί να ταξιδέψει από την Κάσο στην Κάρπαθο για να βγάλει μια ακτινογραφία και να μάθει τι έχει. Κόστος του αναγκαστικού ταξιδιού 330 ευρώ.

“Σήμερα στην πολύπαθη “ηρωική” νήσο Κάσο, ζούμε ακόμη ένα περιστατικό ταλαιπωρίας, λόγω συνεχιζόμενης αδιαφορίας των “συναρμοδίων”…..

Συγκεκριμένα, μια γυναίκα είχε ένα ατύχημα και χτύπησε το χέρι της. Το έσπασε; το ραϊσε;

Δεν μπορεί να μάθει διότι το ακτινολογικό μηχάνημα του ιατρείου, όπως και στην πλειονότητα των μικρών νησιών, δεν λειτουργεί, διότι απλά δεν υπάρχει άτομο εξουσιοδοτημένο να το χειριστεί!

Μάταια, οι Δήμαρχοι επί δεκαετίες διαμαρτύρονται.

Στο δια ταύτα: η τραυματισμένη γυναίκα από το πρωί θα περιμένει το βράδυ να παέι αεροπορικώς στην Κάρπαθο, για να πάει στο Νοσοκομείο, για να βγάλει μια απλή ακτινογραφία!

Θα διανυκτερεύσει Κάρπαθο και θα επιστρέψει, αν όλα πάνε καλά, αύριο βράδυ στην Κάσο.

Τι θα πληρώσει; Αρχικά θα παέι από το σπίτι της με συνοδό στο αεροδρόμιο, δωρεάν, γιατί υπάρχει και φιλότιμο. Στη συνέχεια 2 αεροπορικά εισιτήρια (της ίδιας και της συνοδού) 100 ευρώ.

Απο το αεροδρόμιο της Καρπάθου στο Νοσοκομείο και μετά σε ξενοδοχείο με ταξί, άλλα 50 ευρώ κατ΄ελάχιστον. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο 80 ευρώ. Φαγητό σήμερα και αύριο 2 ατόμων 80 ευρώ. Επιστροφή με πλοίο αύριο βράδυ 20 ευρώ.

Σύνολο, κατ΄ ελάχιστο: 330 ευρώ + ταλαιπωρία που δεν αντέχεται….

Ας ευχηθούμε κάποτε, κάτι να αλλάξει!”

26.8.2022