Παγκόσμια ημέρα σκύλου κι ο συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης δίνει τη δική του διάσταση στην ξεχωριστή γιορτή

Παγκόσμια ημέρα σκύλου κι ο συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης δίνει τη δική του διάσταση  στην ξεχωριστή γιορτή

Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου σήμερα, 26 Αυγούστου, μια γιορτή που έχει στόχο να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να υιοθετήσουν σκύλους από καταφύγια κι οργανώσεις διάσωσης.

Το να γίνει κάποιος ιδιοκτήτης ενός σκύλου είναι μια πράξη υπευθυνότητας που μας καθορίζει για το υπόλοιπο της ζωής μας. Είναι ο μοναδικός σύντροφος που δεν θα φύγει ποτέ από το πλάι μας.

Ένας σκύλος έχει τη δύναμη να μας διδάξει τι σημαίνει ανθρωπιά (ναι μη σας φαίνεται καθόλου περίεργο), συμπόνια κι αγάπη! Να μας δείξει στην πράξη το τι σημαίνει ενσυναίσθηση, την ικανότητα που έχουμε μεγάλη ανάγκη στις μέρες μας.

Ξεχωρίσαμε την ανάρτηση του Κασιώτη συγγραφέα Μήνα Βιντιάδη! Ο Μηνάς, όπως πάντα ανατρεπτικός, μας κάνει να δούμε μια άλλη διάσταση της ανάγκης μας να ντύνουμε με ταυτότητες τις μέρες για να γιορτάζουμε ευκαιριακά ότι αγαπάμε.

Γράφει λοιπόν ο Μηνάς Βιντιάδης:

“Σήμερα λένε οι ειδικοί είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Σκύλου. Έχω ξαναπεί πόσο διαφωνώ με την Ημέρα της Γυναίκας, του Πατέρα του… Καρχαρία.

Παγκόσμια Ημέρα για ό, τι αγαπάμε είναι κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή.

Είναι μέρος του Πολιτισμού μας, του αυτοσεβασμού μας. Κάθε μέρα είναι η δική μας ευκαιρία να αποδείξουμε ότι η ψυχή μας είναι το ίδιο γεμάτη αγάπη όπως του Δούκα, που εφέτος έμεινε στην Αθήνα και μου λείπει!”

26.8.2022

Καρπαθιακά Νέα