Στο Νοσοκομείο της Σητείας ο Γιάννης Χατζηβασίλης

Στο Νοσοκομείο της Σητείας ο Γιάννης Χατζηβασίλης

 

Του Μανώλη Δημελλά

Ο σημαντικός εικαστικός καλλιτέχνης της Καρπάθου Γιάννης Χατζηβασίλης μεταφέρθηκε , Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, με το πλοίο KASOS PRINCESS, ναυλωμένο από το ΕΚΑΒ, στην Σητεία και νσηλεύεται στο νοσοκομείο της πόλης για περαιτέρω ιατρική φροντίδα.

Τι είχε συμβεί, πριν από έξι μέρες χτύπησε καθώς μάζευε ελιές στην περιοχή του Αγίου Μηνά. Αρχικά δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο χτύπημα, όμως ο πόνος δεν έλεγε να περάσει και μάλιστα όσο περνούσαν οι μέρες γίνοταν πιο οξύς και χειροτέρευε. Με αποτέλεσμα σήμερα το πρωί να κατεβεί στα Πηγάδια και στο Νοσοκομείο, αφού του έκαναν ακτινογραφίες, διαπίστωσαν δυο σπασμένα πλευρά. Οι θεράποντες ιατροί έκριναν την επείγουσα μεταφορά του σε μεγαλύτερο Νοσοκομείο, όμως το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, λόγω των ανέμων, δεν μπορούσε να ταξιδέψει, έτσι η καλύτερη λύση ήταν το πλοίο του Μανούσου.

Το KASOS PRINCESS πήρε τον Γιάννη από τα Πηγάδια, ωστόσο και πάλι λόγω καιρού, επιλέχθηκε το λιμάνι της Σητείας κι όχι η Ρόδος.

Επικοινωνήσαμε με τον Γιάννη Χατζηβασίλη κι όπως μας είπε όλα πάνε καλά, χάρις στην άμεση αντίδραση των γιατρών, αν και τόνισε ότι καθυστέρησε να αντιμετωπίσει το χτύπημα.

Τα Καρπαθιακά Νέα εύχονται περαστικά στον Γιάννη! Γρήγορα να επανέλθει στις ξεχωριστές μοναδικές δημιουργίες του.

Δεν είναι μόνο ο θαυμασμός, όλα τα έργα του Γιάννη Χατζηβασίλη (video ή ζωγραφική) αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους, ειδικότερα για τους Καρπάθιους.