Γιάννης Λαγωνικός. Σχολικός τροχονόμος χωρίς καμιά αμοιβή! Η δημοτική αρχή ακούει;

Γιάννης Λαγωνικός. Σχολικός τροχονόμος χωρίς καμιά αμοιβή! Η δημοτική αρχή ακούει;

Το σχολείο ξεκίνησε, οι δάσκαλοι βρίσκονται στη θέση τους το ίδιο κι μαθητές που ξεκινούν τη νέα χρονιά με ελπίδα κι άπειρη αισιοδοξία.

Το ίδιο κι σχολικός τροχονόμος στα Πηγάδια!

Ο Γιάννης Λαγωνικός εξακολουθεί να στέκει καταμεσής του δρόμου και να προσέχει όλα τα παιδιά όπως θα πρόσεχε το γιό του! Ο Γιάννης ξεχωρίζει, διότι, εκτός από τις υπέροχες μαντινάδες του, εδώ και τέσσερα χρόνια προσφέρει τον εαυτό του σε μια δουλειά που μπορεί να φαίνεται εύκολη όμως έχει μεγάλη ευθύνη. Η κίνηση στον αμαξωτό, έξω από το σχολείο, είναι αρκετή και δεν είναι λίγες οι στιγμές που η παρέμβαση του σχολικού τροχονόμου είναι καθοριστική.

Όλα καλά μέχρι εδώ. Θα πείτε γιατί τα γράφω όλα αυτά και δεν έχετε καθόλου άδικο.

Μόνο που πρέπει να μοιραστώ μαζί σας μια μικρή λεπτομέρεια. Ο Γιάννης Λαγωνικός φέτος δεν έχει καμιά σχέση εργασίας με τον Δήμο Καρπάθου! Ήταν από τους εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί λόγω κορονοϊού κι απολύθηκαν μετά τη λήξη της σύμβασης τους.

Κι όμως εκείνος εξακολουθεί, κάθε πρωί, να πηγαίνει στην δουλειά του, να οδηγεί τα παιδιά με ασφάλεια στο σχολείο κι έπειτα να περιμένει να σχολάσουν, να κλείσει το δρόμο για να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους.

Ο Γιάννης Λαγωνικός είναι λοιπόν εθελοντής, από κείνους που αν δε γράψουμε μια κουβέντα, αν δε μοιραστούμε την ιστορία τους, δε θα μάθουμε την αλήθεια και τον καημό τους.

Κι αν με ρωτήσετε πως τα φέρνει βόλτα, δεν γνωρίζω για να σας απαντήσω.

Θα τον προσλάβει ο Δήμος; Ούτε και για αυτό είμαι σίγουρος.

 Όμως για ένα είμαι βέβαιος, ότι θα εξακολουθήσει, χωρίς αμοιβή, να τρέχει έξω από το σχολείο και βοηθά τα παιδιά να κινηθούν με ασφάλεια κι όχι μόνο αυτό. Είναι ένα μάτι ελέγχου έξω από το σχολείο.

Θα φροντίσει κάποιος από τους εκλεγμένους; Μήπως ο Δήμαρχος να δει λίγο πιο ζεστά το θέμα του Γιάννη Λαγωνικού; Θα κάνει κάποιος μια πράξη αληθινής αλληλεγγύης η οποία έχει κι ανταποδοτική αξία;

Όταν αναρωτιόμαστε για το τι προσφέρουν οι εκλεγμένοι στο Δήμο Καρπάθου, όταν αναρωτιόμαστε για τις απολαβές και τις προσφορές τους, ίσως πρώτα να δούμε και τους καθημερινούς ανθρώπους γύρω μας. Όλους αυτούς που δίνουν αθόρυβα τον εαυτό τους, χωρίς να ζητούν παράσημα, πέρα από τα σκήπτρα της διοίκησης.

16.9.2022

Καρπαθιακά Νέα