Ο χαιρετισμός του βουλευτή Γιάννη Παππά για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου Χατζηλία Οικονόμου

Ο χαιρετισμός του βουλευτή Γιάννη Παππά για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου Χατζηλία Οικονόμου

Αγαπητοί κυρίες και κύριοι,

Είναι συγκινητικό και συνάμα τιμητικό να δέχομαι πρόσκληση για μια τέτοια εκδήλωση. Δυστυχώς, για λόγους υγείας   δεν θα καταφέρω να παρευρεθώ.

Παρόλα αυτά θα ήθελα να συγχαρώ όσες και όσους βοήθησαν για να λάβει μέρος η σημερινή εκδήλωση.

Και τονίζω το συγκινητικό και τιμητικό, διότι αυτή η εκδήλωση , δεν είναι μια απλή εκδήλωση. Είναι μια υπενθύμιση απέναντι στη Ιστορία. Απέναντι σε όλα όσα πρεσβεύεουμε και όλα όσα πρέπει να θυμόμαστε 

Ο Χατζηλίας Οικονόμου ήταν ένας ακόμα που έδωσε το αίμα του για την Πατρίδα και την Ελευθερία,  ήταν ένας ήρωας, ένας αγνός πατριώτης που κατάφερε να εμπνεύσει τους συμπατριώτες του, να γίνουν “μελη- σύνολα πληρωτικά” του Ελληνικού Κράτους. Αποτέλεσε τον πρώτο πολιτικό του νησιού, που με τη δράση του η Κάρπαθος μας συνέβαλλε καθοριστικά στην επανάσταση του 1821, με την ναυπήγηση ενός πλοίου. Η δράση του και ο πατριωτισμός τους αποτέλεσε, αποτελεί και θα αποτελεί Φάρο για την Ελλάδα και την Ελευθερία.
Και θα μας θυμίζει συνεχώς πως ο αγώνας για Ελευθερία δεν είναι δεδομένος.

Και πάλι πολλά συγχαρητήρια για την υπέροχη αυτή εκδήλωση και όλους όσους συνέδραμαν στην υλοποίηση της. Είναι σημαντικό να τιμούμε τους ήρωες μας αλλά και ταυτόχρονα να περνάμε στα παιδιά μας , στη νέα γενιά, αυτές τις αξίες.
Μόνο με αυτό τον τρόπο, θα καταφέρουμε να πάμε την Ελλάδα μας μπροστά!