Γιάννης Σακελλιάδης: "Αυθαίρετο το κλάδεμα των δέντρων στα Πηγάδια. Η υπηρεσία δεν γνώριζε"

Γιάννης Σακελλιάδης: "Αυθαίρετο το κλάδεμα των δέντρων στα Πηγάδια. Η υπηρεσία δεν γνώριζε"

Μετά το θόρυβο που σηκώθηκε από το κλάδεμα των δέντρων σε κεντρικό δρόμο στα Πηγάδια της Καρπάθου, τα Καρπαθιακά Νέα επικοινώνησαν με τον προϊστάμενο του τμήματος Περιβάλλοντος Δήμου Καρπάθου κ. Γιάννη Σακελλιάδη ο οποίος δεν άφησε περιθώρια για το προχθεσινό συμβάν.

Ο κ. Σακελλιάδης αρνήθηκε κατηγορηματικά την όποια εμπλοκή του τμήματος στο πρόσφατο κουτσούρεμα των δέντρων και προχώρησε σε συστάσεις. Μάλιστα ανέφερε ότι χαίρεται και ευχαριστεί τους εθελοντές, οι οποίοι βοηθούν όπως μπορούν στην καθαριότητα το νησί, ωστόσο δεν συμφωνεί με τις αυθαίρετες κινήσεις. Για αυτό το λόγο από εδώ και στο εξής, για την οποιαδήποτε κίνηση εθελοντών, παρακαλεί πρώτα να ενημερώνουν το τμήμα Περιβάλλοντος Δήμου Καρπάθου ώστε να έχει γνώση και αν χρειάζεται και υπάρχει δυνατότητα να τους βοηθά.

Επίσης στο σοβαρό θέμα του κλαδέματος, του καλλωπισμού και της επέμβασης στα δέντρα, ο κ. Σακελλιάδης ανέφερε ότι υπάρχει αρμόδιος γεωπόνος στον Δήμο, ο κ. Γιάννης Λαχανάς, ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος για τέτοιες πράξεις.

Να επισημάνουμε πάντως ότι υπήρξαν και παλαιότερες περιπτώσεις που οι παρεμβάσεις και τα κλαδέματα στα δέντρα έγιναν αυθαίρετα χωρίς την παρουσία και τις υποδείξεις του γεωπόνου.

Πάντως σύμφωνα με τη νομοθεσία, αν κάποιος επιθυμεί να κλαδέψει δέντρα στο δρόμο θα πρέπει να απευθυνθεί στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου και να υποβάλει εκεί το αίτημα. Ύστερα, θα πρέπει να εκδοθεί η έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας και να βγει σχετική απόφαση από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ή το δημοτικό συμβούλιο. Για την ενέργεια αυτή, κρίνεται απαραίτητο να προσκομιστεί κάποιο τοπογραφικό ή οδοιπορικό σκαρίφημα.

11.1.2023

Καρπαθιακά Νέα