Γιάννης Χαλκιάς: Σκακιστική "αδελφοποίηση" μαθητών της Καρπάθου με της Αττικής!

Γιάννης Χαλκιάς: Σκακιστική "αδελφοποίηση" μαθητών της Καρπάθου με της Αττικής!

Με χαρά ενημερωθήκαμε σήμερα από το διαδίκτυο, ότι οι δύο μοναδικοί μαθητές του Δημοτικού σχολείου Διαφανίου, συμμετείχαν σε μαθήματα σκακιού του ομίλου “Θουκυδίδης”, του Αλίμου Αττικής!

Τα μαθήματα παρέδωσε ο κ.Ιωάννης Πλευράκης παίζοντας με τους μαθητές αλλά και φέρνοντας τους σε επαφή με το ζωντανό μάθημα του “Θουκυδίδη”, στην Αττική!

Μας δίνει χαρά ότι προωθεί την εξέλιξη των παιδιών μας μέσα από τον αθλητισμό, και φυσικά μέσα από το σκάκι, ιδιαίτερα για τους δύο μαθητές που βρίσκονται στο Διαφάνι, κάπως απομακρυσμένοι από τα υπόλοιπα παιδιά του νησιού! Για αυτόν τον λόγο και εμείς παραδίδαμε τον χειμώνα δωρεάν μαθήματα σκακιού στο ένα από τα δύο παιδιά του Διαφανίου, προσφέροντας και δωρεάν αγωνιστική σκακιέρα αλλά και με την υπόσχεση να είμαστε παρόντες και για ότι άλλο χρειαστεί!

Μια μικρή παρένθεση, για να σημειώσουμε ότι το δεύτερο παιδί δεν ήρθε ποτέ σε επικοινωνία μαζί μας, ώστε να το εξυπηρετήσουμε και εκείνο με τις δυνάμεις μας.

Με αυτήν την ευκαιρία, να σημειώσουμε ότι έχουμε αποφασίσει να τηρούμε μία διακριτική στάση όσον αφορά την παρέμβασή μας στα χωριά της Καρπάθου. Αυτό το κάνουμε σεβόμενοι τους τοπικούς αθλητικούς ομίλους που προσπαθούν να αναπτυχθούν, και παρεμβαίνουμε μόνο αφού μας το ζητήσουν, και μόνο όπως μας το ζητήσουν, οπότε θα είχαμε έρθει σε επαφή και με τους μαθητές στο Διαφάνι, εάν είχε υπάρξει κάποια επικοινωνία μαζί μας.

Για παράδειγμα, στην Αρκάσα μας ζήτησαν να υποστηρίξουμε τα σκακιστικά μαθήματα που ξεκινούν φέτος. Ανταποκριθήκαμε άμεσα παραχωρώντας στον αθλητικό όμιλο Αρκάσας δωρεάν επίσημες αγωνιστικές σκακιέρες, ρολόγια αλλά κυρίως, και το προπονητικό μας υλικό (βιβλία, βίντεο κ.τ.λ.) παρότι ένας προπονητής δεν αποκαλύπτει τα μυστικά του, και μάλιστα όταν με αυτά τα μυστικά έχουν κατακτηθεί πανελλήνια μετάλλια, φέρνοντας μας διακρίσεις που ξεπερνούν τα περισσότερα σωματεία της Ελλάδας!

…όμως εμείς έχουμε υποσχεθεί να είμαστε αδιάκοπα παρόντες για τα παιδιά της Καρπάθου με κάθε τρόπο και το κάνουμε πράξη, κάθε ημέρα!

28.5.2023
Καρπαθιακά Νέα