Γιατί απορούμε με τις δυνατότητες του Αστυνομικού τμήματος Καρπάθου;

Γιατί απορούμε με τις δυνατότητες του Αστυνομικού τμήματος Καρπάθου;

 

Με αφορμή την έκκληση της Πυροσβεστικής, να αποφύγουν οι οδηγοί το παράνομο παρκάρισμα των αυτοκινήτων τους, να αφήνουν τους δρόμους ανοιχτούς για τα μεγάλα οχήματα, ξεκίνησε μια κουβέντα που κατέληξε, που αλλού, στην Αστυνομία.

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, ας δούμε όλη την εικόνα, πρώτα από όλα πρέπει να γνωρίζουμε ότι, είναι δεν είναι, μια ντουζίνα (12) αστυνόμοι, τόσοι παλεύουν όλο το νησί. Και σα να μην έφταναν τα 10 χωριά, πλην της Ολύμπου, έχουν χρεωθεί και τις βάρδιες στο διεθνές αεροδρόμιο του νησιού! Γνωστή υπόθεση όμως ας τα ξαναπούμε.

Εκεί δεν υπάρχουν σεκιούριτι, όπως σε άλλα αεροδρόμια! Έχουν και αυτόν το ρόλο. Χοντρικά λοιπόν μένουν 4-5 Αστυνομικοί για να βγάλουν τις βάρδιες του 24ώρου! Αφήνουμε στην άκρη τους δόκιμους, που δεν έχουν δικαιοδοσία  για να πραγματοποιούν ελέγχουν, ούτε να γράφουν.

Λοιπόν,  5 αστυνόμοι, να κάνουν χρέη Αξιωματικού υπηρεσίας (δηλαδή καταθέσεις, τηλέφωνα και χαρτούρα), να πραγματοποιούν περιπολίες και παράλληλα να τρέχουν στις καθημερινές κλήσεις των πολιτών! Και μέσα σε όλα αυτά θέλουμε και τροχαία όλη τη μέρα στα Πηγάδια.Η δύναμη του ΑΤ Καρπάθου είναι στο πόδι όλο το 24ωρο. Όμως δεν φτάνει.

Για να μην έχουμε αμφιβολία, οι αριθμοί μιλάνε, το τελευταίο 20ήμερο περίπου 80-90 κλήσεις, για παράνομη στάθμευση, κόπηκαν από το ΑΤ Καρπάθου. Αρκετές από αυτές από τον διοικητή του τμήματος!

Όμως τελικά αυτό είναι το ζητούμενο;  Θέλουμε ένα δυνατό αστυνομικό τμήμα για να…κόβει κλήσεις;

Κι όλα τα άλλα; Τα πιο σοβαρά;  Πρέπει λοιπόν να βρεθεί ο τρόπος ώστε να γίνει αναβάθμιση που ήδη έχουν ζητήσει η Έπαρχος και ο δήμαρχος Καρπάθου. Το Αστυνομικό Τμήμα Καρπάθου να γίνει Αστυνομική Υποδιεύθυνση Καρπάθου – Κάσου, καθώς και η λειτουργία Αστυνομικού Τμήματος στο Διεθνές Αεροδρόμιο Καρπάθου.

Μανώλης Δημελλάς Καρπαθιακά Νέα