Μιχάλης Χανιώτης: "Για την υπεράσπιση της τιμής και της υπόληψης του κάθε δημότη υπάρχουν και άλλοι δρόμοι πλέον αποτελεσματικοί..."

Μιχάλης Χανιώτης: "Για την υπεράσπιση της τιμής και της υπόληψης του κάθε δημότη υπάρχουν και άλλοι δρόμοι πλέον αποτελεσματικοί..."

Στις 23 Ιουλίου, για το δελτίο τύπου του δήμου Καρπάθου “ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΜ. ΝΙΣΥΡΙΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΓΛΥΤΩΣΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΥΨΟΥΣ 480.000 ΕΥΡΩ” βρέθηκε στον δήμο ο πρ. δήμαρχος κ. Μιχάλης Χανιώτης. Μετά από τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο κ. Νισύριο ενημέρωνε σε σχετική ανάρτηση του ότι:

“Συμφωνήθηκε να προχωρήσει το γραφείο τύπου σε ορθή επανάληψη που να αποκαθιστά την αλήθεια.”

Μέχρι σήμερα ο δήμος Καρπάθου δεν έχει προχωρήσει σε ορθή επανάληψη, έτσι σε χθεσινή ανάρτηση του, ο κ. Χανιώτης  ενημερώνει:

Από τις 16 /7/2021,και παρά την συνάντησή μου με τον Δήμαρχο Καρπάθου στις 23/7 ,κατά την οποία συμφωνήθηκε η ορθή επανάληψη του επίμαχου Δ.Τ κλπ ,το Δ.Τ παραμένει ως έχει στην επίσημη σελίδα του Δήμου Καρπάθου…

Με δική μου ανακοίνωση στις 26/7 γνωστοποίησα την συνάντηση και το περιεχόμενό της, χωρίς κανείς να το αμφισβητήσει.

Βεβαίως και ΔΕΝ θα ξαναεπισκεφθώ τον Δήμο Καρπάθου. Για την υπεράσπιση της τιμής και της υπόληψης του κάθε δημότη υπάρχουν και άλλοι δρόμοι πλέον αποτελεσματικοί…

Μπορείτε να δείτε το ιστορικό της υπόθεσης στα παρακάτω δημοσιεύματα και να κρίνετε την αξιοπιστία των θεσμικών εκπροσώπων του τόπου:

απόσπασμα από το ΔΤ του δήμου στις 16/7: “…Μπροστά στον κίνδυνο επιβολής προστίμων συνολικού ύψους 480.000,00 ευρώ βρέθηκε και ο Δήμος Καρπάθου, διότι, υπήρχαν σοβαρές παραλείψεις από προηγούμενες Δημοτικές Αρχές σ΄αυτό το επίπεδο. Ωστόσο με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ιωάννη Θεμ. Νισύριου και της Δημοτικής Αρχής και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου και εξωτερικό συνεργάτη Λογιστή Α΄ τάξης, ο Δήμος είναι πια πλήρως εναρμονισμένος με τις απαιτήσεις του υπάρχοντος νομικού πλαισίου και ο κίνδυνος αυτός δεν υπάρχει πια. Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε να γίνει μια επίπονη δουλειά για την σύνταξη των Ισολογισμών του Ν.Π.Δ.Δ. Καρπαθιακός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας (Κ.Ο.Π.Α.Π.) για τα έτη 2014 έως και 2020….”

……………………………………………………………………………….

(Ανάρτηση μου)

26 Ιουλίου στις 5:36 π.μ. ·

Κοινοποιήθηκε στους εξής: Δημόσια

Συναντήθηκα την Παρασκευή 23/07/2021 με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Νισύριο στο γραφείο του στο Δήμο Καρπάθου. (την πρόθεση μου για την συνάντηση είχα δηλώσει σε ανακοίνωσή μου στις 17/7). Η συνάντηση υπήρξε χρήσιμη ,καθώς ξεκαθάρισε το ζήτημα “των σοβαρών ευθυνών των προηγουμενων δημοτικών αρχών”πού ανέφερε πρόσφατο Δ.Τ του δήμου… Από μέρους του κ. Δημάρχου και του εξωτερικού συνεργάτου του, ορκωτού λογιστού, έγινε αποδεκτό ότι η θητεία μου 2011-2014 δεν σχετίζεται με τις εν λόγω “ευθύνες”και συμφωνήθηκε να προχωρήσει το γραφείο τύπου σε ορθή επανάληψη που να αποκαθιστά την αλήθεια.

Επίσης δήλωσα στον κ. Δήμαρχο ότι η εισήγηση περί της ονοματοδοσίας τριών οδών της κοινότητος Οθους είναι πρόχειρη και αποσπασματική , πιθανότατα θα προκαλέσει παρεξηγήσεις και πρέπει να αποσυρθεί από τα θέματα συζήτησης του Δ.Σ για διαβούλευση και βελτίωση της πρότασης ,πράγμα πού έγινε κατανοητό.

Ελπίζω ότι θα ακολουθήσουν άμεσες ενέργειες προς διόρθωση των “ημαρτημένων”…

…( ακολουθεί η προαναφερθείσα

ανακοίνωσή μου της 17/7/2021)…

Μιχαήλ Χανιώτης, πρ.,ΔήμαρχοςΚαρπάθου

17 Ιουλίου στις 1:50 π.μ. ·

απόσπασμα από το πρόσφατο Δ.Τ του Δήμου που δημοσιεύται στην ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΗ και τα Καρπαθιακά νέα :

“…διότι, υπήρχαν σοβαρές παραλείψεις από προηγούμενες Δημοτικές Αρχές σ΄αυτό το επίπεδο…”

Μάλιστα κύριοι…προτίθεμαι να κατέβω σύντομα στο Δήμο για να μου δείξετε τις “παραλείψεις” που αφορούν την θητεία μου από το 2011έως 30/4/ 2014.Διότι τότε είχαμε και προληπτικό και κατασταλτικό έλεγχο από το ελεγκτικό συνέδριο,πράγμα που εσείς δεν έχετε σήμερα(κακώς,κάκιστα κατά τη γνώμη μου καταργήθηκε) και ουδέποτε ευρέθη κάτι επιλήψιμο…και μετά θα συζητήσουμε επί της ουσίας., επί πράξεων και παραλείψεων ενός εκάστου εξ ημών!