ΑΞΙΑ ΚΥΠΕΛΟΥΧΟΣ Ο ΠΡΩΤΕΑΣ ΑΠΕΡΙΟΥ γράφει ο Γιώργος Ασλανίδης

ΑΞΙΑ ΚΥΠΕΛΟΥΧΟΣ Ο  ΠΡΩΤΕΑΣ ΑΠΕΡΙΟΥ γράφει ο Γιώργος Ασλανίδης

Χθες το απόγευμα έπεσε η αυλαία του ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟΥ ΚΥΠΕΛΟΥ 2022 που ήταν αφιερωμένο στην μνήμη του Εμμανουήλ Φ Οικονομίδη παλιού ποδοσφαιριστή  και επί πολλά έτη  διοικητικού παράγοντα του αθλητικού  συλλόγου  ΆΡΗ ΟΘΟΥΣ, Στο Δημοτικό γήπεδο Πηγαδίων διεξήχθη ο τελικός μεταξύ  της ομάδας του ΠΡΩΤΕΑ  Απερίου  και της ομάδας ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ  Μενετών .

Τον αγώνα παρακολούθησαν πάνω από 1500 άτομα.   και τον διηύθυνε ο διαιτητής κ. Πατσόπουλος του Συνδέσμου διαιτητών Δωδεκανήσου. Στο  αγωνιστικό μέρος ο Πρωτέας  απέδειξε μέσα στο γήπεδο ότι δίκαια ήταν το φαβορί για το φετινό κύπελλο. Από την αρχή έως το τέλος είχε  την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησε ευκαιρίες με τον Ηλία Φάγκο  να τελειώσει το παιχνίδι στην κανονική διάρκειά του .Η Αναγέννηση Μενετών με αμυντικό  προσανατολισμό περίμενε με κάποια αντεπίθεση να κλέψει το παιχνίδι που τελικά βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα στην κανονική διάρκεια του

Στην παράταση η Αναγέννηση άντεξε ακόμα ένα ημίχρονο αλλά στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης μίλησε ο πρώτος σκόρερ του τουρνουά  Ντίνος Μαντικός  και με δύο τέρματα, οδήγησε την  ομάδα του Μανόλη Φουντή στην κατάκτηση του Κυπέλου.

Από την ομάδα του Πρωτέα δεν υστέρησε κανείς, ιδιαίτερα ξεχώρισαν οι Γιαλουράκης Νασόπουλος, Καραξής,  Φουντής, Μαντικός  Φράγκος και Νοταράς. MVP του αγώνα ο Ντίνος Μαντικός, που πέτυχε τα δύο τέρματα  της νίκης του ΠΡΩΤΕΑ. Για την ομάδα της των ΜΕΝΕΤΩΝ   η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι στερήθηκε των υπηρεσιών των βασικών ποδοσφαιριστών της Γιάννη Σακέλλη και Φώτη Σταυριανού  ξεχώρισαν οι  Μιχ.Γαλάνης Φ, Κούτουλος Στ Κεσίδης και Μαν Σπανός ο οποίος έκανε υπερπροσπάθεια για να καλύψει τις απουσίες αλλά τελικά δεν τα κατάφερε, καλές εντυπώσεις ‘άφησε και ο πρωτοεμφανιζόμενος με την ομάδα των Μενετών Ηλ Λυτός.

Την μάχη της εξέδρας αναμφισβήτητα κέρδισαν οι “ΘΕΡΜΟΙ”  φίλαφλοι των Μενετών που με τα συνθήματά τους προσπάθησαν να βοηθήσουν της ομάδα τους.  Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια για την διοργάνωση σε όλους τους συντελεστές και ιδιαίτερα στην διοίκηση του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, και  σε ΄’όλες τις ομάδες που συμμετείχαν και συντελούν με αυτό το τρόπο στην διατήρηση του Θεσμού και ταυτόχρονα βοηθούν οικονομικά την ομάδα του νησιού μας.

   Μία διαπίστωση που έχουν κάνει  όσοι παρακολουθούν τα παιχνίδια είναι ότι ο δυνατός άνεμος που πνέει στην περιοχή κατά τους καλοκαιρινούς  μήνες δυσχεραίνει τις προσπάθειες όχι μόνο των ποδοσφαιριστών  αλλά και την παραμονή των θεατών στην εξέδρα.

του Γιώργου Ασλανίδη

11.8.2022

πηγή Καρπαθιακά Νέα