Πάρτι στις αυλές απ’ τις αδέσποτες κατσίκες! Βουλευτές, Δήμος, Περιφέρεια, ανήμποροι να δώσουν τη παραμικρή λύση

Πάρτι στις αυλές απ’ τις αδέσποτες κατσίκες! Βουλευτές, Δήμος, Περιφέρεια, ανήμποροι να δώσουν τη παραμικρή λύση

Τις πιο φορτωμένες μέρες από κόσμο, μέσα στον Αύγουστο, ένα ακόμη επεισόδιο, από τα αμέτρητα, εξελίχτηκε στην καρδιά του Απερίου της Καρπάθου. Το θέμα αφορά τα αδέσποτα παραγωγικά  ζώα, τις κατσίκες, τους τράγους και τα πρόβατα, που δεν φορούν τα ενώτια τους και οι κτηνοτρόφοι τα αφήνουν να βοσκούν και να καταστρέφουν τις ξένες περιουσίες.

Αυτή τη φορά ο κ. Μιχάλης Τσαγκάρης έπιασε περίπου 10-12 ζώα μέσα στην αυλή του σπιτιού του, που βρίσκεται στην καρδιά του Απερίου.

Η αγανάκτηση συνδυασμένη με την απογοήτευση για τη στάση των διοικούντων κάθε βαθμίδας ξεπερνούν κάθε όριο.

Ο κ. Τσαγκάρης έκανε κάθε νόμιμη ενέργεια, επικοινώνησε με τον Δήμο και το Επαρχείο, που ωστόσο δηλώνουν αναρμόδιοι για το θέμα. Μάλιστα στο σημείο πήγε και ένας κτηνοτρόφος, ο οποίος ωστόσο ανέφερε ότι τα ζώα δεν ήταν δικά του.

Σε άγνωστο βοσκό λοιπόν ανήκουν αυτά τα ζώα, δυο από τα οποία έχει συλλάβει ο κ. Τσαγκάρης, ο οποίος έχει πεισμώσει και δεν θα αφήσει το θέμα να σβήσει όπως γίνεται κάθε φορά. Όπως ανέφερε στα Καρπαθιακά Νέα, «οι βουλευτές ενδιαφέρονται να κάμουν άλλους νόμους, γιατί άραγε δε φροντίζουν να τηρηθούν οι νόμοι που σήμερα υπάρχουν;» και συνέχισε «ζούμε την απόλυτη κοροϊδία. Ο Δήμος μας λέει μόνο λόγια κι υποσχέσεις, όπως και το Επαρχείο βγάζουν απέξω την ουρά του».

Ο κ. Τσαγκάρης τονίζει ότι τα συγκεκριμένα ζώα έχουν χαραγή στο αυτί, δηλαδή φορούσαν ενώτιο! Όμως ο βοσκός-ιδιοκτήτης φροντίζει να το αφαιρεί και στη συνέχεια τα αμολά να βοσκήσουν και να φάνε ξένες περιουσίες. Από το χάραγμα στο αυτί θα μπορούσε να βρεθεί ο ιδιοκτήτης! Ποιος από τους υπεύθυνους θα μπορούσε να ασχοληθεί με σοβαρότητα για  το θέμα;

Η υπόθεση έχει φτάσει στον Εισαγγελέα, ωστόσο ο κ. Τσαγκάρης μας εξηγεί ότι δε θα σταματήσει εκεί. Προχωρά με επιστολή που θα σταλεί στην Ευρωπαική Ένωση ώστε να μάθουν και εκεί την ανεκδιήγητη κατάσταση στην οποία βρίσκεται για χρόνια το νησί και ολόκληρη η χώρα.

Ο Μιχάλης Τσαγκάρης τόνισε την ανάγκη να αναλάβουν κι άλλες σοβαρές πρωτοβουλίες οι κάτοικοι, να διεκδικήσουν, να μη παραμένουν αδρανείς «Η απογοήτευση για τα αδέσποτα στην Κάρπαθο δεν έχει όρια. Μας λένε για ανασύσταση της αγροφυλακής, γιατί δεν φροντίζουν να τηρηθούν οι νόμοι; Πολλοί μου λένε αυτά που έπιασα να σφάξω τα ζώα. Αυτά δε μου φταίνε σε τίποτα, ταλαιπωρημένα πλάσματα, από ανθρώπους που το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι πως θα βγάλουν χρήματα. Τα ζώα πεινούν και όπου μπουν ρημάζουν τα πάντα. Έπειτα, όταν έρθει η ώρα, τους φορούν τα σκουλαρίκια και τα στέλνουν για σφάξιμο, όλα νόμιμα και τακτοποιημένα».

Ο κ. Τσαγκάρης έκλεισε τη σκέψη του λέγοντας “Σα να μην έφταναν όλα αυτά που ζούμε, ακούμε και για την ανάγκη επιδοτήσεων στους κτηνοτρόφους!  Καμιά ουσιαστική πρόβλεψη για την μάστιγα των αδέσποτων. Για τους τοπικούς άρχοντες τι να επαναλάβω, οι άνθρωποι απλά δε μπορούν”

11.8.2022

πηγή Καρπαθιακά Νέα