2η μέρα για τη γιορτή ΜΕΛΙΟΥ στην πλατεία Επαρχείου. Η κα Νικολαΐδου μας δίνει την εικόνα της έναρξης

2η μέρα για τη γιορτή ΜΕΛΙΟΥ στην πλατεία Επαρχείου. Η κα Νικολαΐδου μας δίνει την εικόνα της έναρξης

Δεύτερη μέρα σήμερα, Σάββατο 21 Μαΐου 2022, για την Γιορτή Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στην Κάρπαθο! Το Επαρχείο μας προσκάλεσε στην 1η γιορτή ΜΕΛΙΟΥ αναφέροντας: «Κεντρίζει η μέλισσα, αλλά το μέλι της είναι γλυκό», για αυτό σας καλούμε να έρθετε όλοι την Παρασκευή και το Σάββατο στο χώρο του Επαρχείου για να γευθείτε την τροφή των θεών, γιατί όπως λέει ο λαός «Μία μέλισσα δεν κάνει μέλι» και εμείς θέλουμε στο τέλος της Γιορτής μας να πούμε «Σαν το μελίσσι μαζεύτηκε ο κόσμος». 

Ρωτήσαμε λοιπόν την Έπαρχο, κ. Νικολαϊδου, για το πως κύλησε η πρώτη μέρα της εκδήλωσης στην πλατεία του Επαρχείου κι όπως θα διαβάσετε, στην απάντηση της, υπάρχει και είδηση! Η γιορτή Μελιού είναι η αρχή, αφού στις 22 Αυγούστου σχεδιάζετε από το Επαρχείο μια μεγάλη εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Καρπάθου.

“Η γιορτή μελιού που ξεκίνησε χθες -παγκόσμια ημέρα μέλισσας – πήγε μια χαρά σύμφωνα με τα δεδομένα που είχαμε. Ήξερα από την αρχή, αναφέρει στα Καρπαθιακά Νέα η Έπαρχος κα Νικολαϊδου, όταν σκέφτηκα τη διοργάνωση ,ότι θέλει υπομονή και επιμονή κι αυτό διότι εδώ  στο νησί δεν είμαστε μαθημένοι από τέτοιες εκδηλώσεις.  Είχε συνεχή ροή επισκεπτών κυρίως ξένων και οι συμμετέχοντες με τους όμορφους πάγκους τους διαφήμισαν το προϊόν τους. Σήμερα θα είμαστε και πάλι εκεί με πολλή μουσική για να δώσουμε στην πλατεία Επαρχείου ένα διαφορετικό χρώμα, το χρώμα της ζωντανής πλατείας με τον επαρκή φωτισμό, μουσική και προϊόντα μελιού … Και σας περιμένουνε όλους !!! Περιμένουμε τις οικογένειες να φέρουν τα παιδιά τους να παίξουν. 

Μέσα από το χθεσινό βέβαια μάθαμε και εμείς καλύτερα τη γειτονιά μας! Η πλατεία μας επειδή είναι πολλή μεγάλη θέλει πολλά προϊόντα και πολλές συμμετοχές έτσι ετοιμαζόμαστε για μια μεγάλη εκδήλωση στις 22/08 τότε θα κάνουμε μια παρουσίαση όλων των προϊόντων του νησιού μας.

Κρασί, Λάδι, Μέλι, Τυρί, γλυκά, Κουλούρια, Κουλούρες, Μακαρούνες, Και τόσα άλλα !!!