Στην HORECA 2023 ο Γιώργος Νικ. Τσαμπανάκης, εκπρόσωπος της Επάρχου Καρπάθου-Η.Ν. Κάσου Πόπης Νικολαϊδου

Στην HORECA 2023  ο Γιώργος Νικ. Τσαμπανάκης, εκπρόσωπος της Επάρχου Καρπάθου-Η.Ν. Κάσου Πόπης Νικολαϊδου

Τη συνεχιζόμενη διεθνή έκθεση HORECA 2023 επισκέφτηκε χθες, Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, ο Σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου – Η. Ν. Κάσου Γιώργος Νικ. Τσαμπανάκης και εκπροσώπησε την Έπαρχο Πόπη Ιωάν. Νικολαΐδου. Εκεί συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Άρη Σολούνια, με το Βουλευτή Δωδεκανήσου της Ν.Δ. Γιάννη Παππά, συνομίλησε με τις αντιπροσωπευτικές ομάδες τόσο της Καρπάθου όσο και της Κάσου και ενημερώθηκε για τα εκτιθέμεθα τοπικά προϊόντα και την αντιμετώπιση τους από τους επισκέπτες.Όπως είναι ήδη γνωστό στο πλαίσιο της προώθησης του προγράμματος “Ελληνικό Πρωινό” που προωθεί καιρό τώρα το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος εμφανίστηκε φέτος η Κάρπαθος!

Τη γενική ευθύνη της συγκρότησης και προώθησης του Καρπάθικου Πρωινού είχε η Φούλα Παπαηλία, κόρη του Προέδρου της Κοινότητας Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου Ηλία Παπαηλία, οικονομολόγος, στέλεχος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Στο ίδιο περίπτερο συμμετείχε και η Κάσος με τους τοπικούς παραγωγούς της.

Οι επισκέπτες της ενδιαφέρουσας αυτής έκθεσης γνώρισαν τοπικά προϊόντα και παραγωγούς των δυο νησιών και γεύτηκαν λαχταριστές παραδοσιακές νοστιμιές. Από την Κάρπαθο ζιμπίλια γεμιστά με γλυκό κουταλιού σταφύλι, λαχανόπιτες, τούρτες, ψιλοκούλουρα, μέλι του τοπικού μελισσοκόμου Βαγγέλη Γεργατσούλη και τοπικό οίνο του Καρπαθιακού οινοποιείου Scarpanto Family Winery ιδιοκτησίας Στέλιου Μοτάκη και Ντόρας Διακονή.

Ξεχωριστή η παρουσία της Ειρήνης Χατζηπαπά – Τσαμπανάκη που κόσμησε την έκθεση με τα παραδοσιακά αρτοποιήματά του ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΟΥ της, που βρίσκεται στην περιοχή Καμπί του Διαφανιού, και την παραδοσιακή Ολυμπίτικη φορεσιά της!!!…

Από την Κάσο εκτέθηκαν ντολμαδάκια της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. “ΚΑΣΙΟΣ”, μανούλι, σιτάκα και μέλι του Μιχάλη Γρηγοριάδη, που έκλεψαν τις εντυπώσεις!

Ήταν μια επιτυχημένη κίνηση που προώθησε αναμφίβολα τόσο την Κάρπαθο όσο και την Κάσο ως εξαιρετικά ενδιαφέροντες γαστρονομικούς και όχι μόνο προορισμούς.

Αισιοδοξούμε να δούμε και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες τώρα που ανακάμπτει ο διεθνής και ο Ελληνικός τουρισμός μετά την επώδυνη περιπέτεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δελτίο Τύπου

13.2.2023

Καρπαθιακά Νέα

Ο Σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου Γιώργος Νικ. Τσαμπανάκης στο περίπτερο της Καρπάθου και της Κάσου μαζί με το ζεύγος των οινοποιών Μουτάκη και την αρτοποιό Ειρήνη Χατζηπαπά – Τσαμπανάκη.

 

Ο Σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου Γιώργος Νικ. Τσαμπανάκης μαζί με τον εκπρόσωπο της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. “ΚΑΣΙΟΣ” Ντίνο Φούντη και τους τοπικούς επιχειρηματίες της Κάσου Κώστα Φιλιππίδη και Μιχάλη Γρηγοριάδη.
Μέλη των αντιπροσωπιών της Καρπάθου και της Κάσου ανάμεσα στον Σύμβουλο Πολιτισμού της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου Γιώργο Νικ. Τσαμπανάκη, τον Βουλευτή Δωδεκανήσου Γιάννη Παππά και τον Αντιπρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Άρη Σολούνια.