Ο Δρ Ηλίας Τσέρκης για τις καταγγελίες της κυρίας Σοφίας Διακομανώλη στο "ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ"

Ο Δρ Ηλίας Τσέρκης για τις καταγγελίες της κυρίας Σοφίας Διακομανώλη στο "ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ"

«Η κυρία αυτή ήθελε να πάρει όλα τα rapid tests και τα PCR του νησιού. Είναι θεμιτό μεν, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτό. Έβαλε τον Ιατρικό Σύλλογο στη μέση. Έχει απευθυνθεί σε όποια Αρχή υπάρχει, στη Δικαιοσύνη, σε υπουργεία κ.ά.

Ουσιαστικά το κάνει για να προωθήσει τα δικά της συμφέροντα, αγνοώντας το πώς μπορεί να εξυπηρετηθεί ολόκληρο το νησί» αναφέρει στην «Μ» ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι, όταν ζητούσαν από την κυρία Διακομανώλη πιστοποιητικά ότι είναι κάτοχος του συγκεκριμένου μηχανήματος, αυτή τους έστελνε «άλλα αντ’ άλλων». Η διαδικασία ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2021. Αναφέρει ότι η ίδια έχει αρνηθεί δύο φορές να γίνει έλεγχος στο ιατρείο της από επιτροπή (σ.σ.: η κυρία Διακομανώλη το αρνείται και λέει ότι οι μικροβιολόγοι είναι οι μόνοι πιστοποιημένοι να κάνουν τέτοιου είδους εξετάσεις).

Αναφερόμενος στις καταγγελίες περί μεταφοράς των δειγμάτων για μοριακό τεστ με μη ασφαλή τρόπο, ο κ. Ηλίας Τσέρκης είπε: «Το αν αφήνουν τις κούτες εκτεθειμένες σε υψηλές θερμοκρασίες είναι κάτι που δεν αφορά τον Ιατρικό Σύλλογο, αλλά τη Διεύθυνση Υγείας της εκάστοτε περιφέρειας. Βεβαίως δεν διασπείρεται με αυτόν τον τρόπο ο κορωνοϊός. Τονίζω όμως ότι αποκλειστικά υπεύθυνος για την εγκυρότητα του τεστ είναι ο μοριακός βιολόγος. Εμείς θα έπρεπε να κινηθούμε νομικά και όχι η κυρία Διακομανώλη».

Αναφερόμενος στο αίτημα για δημιουργία ξεχωριστού Ιατρικού Συλλόγου στην Κάρπαθο, ο κ. Τσέρκης επισήμανε ότι η τάση που υπάρχει είναι ο περιορισμός τέτοιων φορέων. Ο τελευταίος ιατρικός σύλλογος που δημιουργήθηκε ήταν το 1948, όταν ενώθηκαν τα Δωδεκάνησα με την Ελλάδα ανέφερε. «Είναι αστείο για ένα νησί που έχει 26 μόνιμους γιατρούς, 22 στο Δημόσιο και τέσσερις στον ιδιωτικό τομέα να ζητάει τη δημιουργία ιατρικού συλλόγου», αναφέρει. «Η καταγωγή μου είναι από την Κάρπαθο. Πάντα προστατεύουμε τα ακριτικά νησιά. Οι κατηγορίες είναι όλες και ανυπόστατες. Το κίνητρο της κυρίας εκτός από το οικονομικό είναι να πλήξει το κύρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου και εμένα προσωπικά», κατέληξε.

5.11.2022