Ο υποψήφιος Έπαρχος Μανόλης Ι. Παραγυιός σε επίσημη επίσκεψη στην ΚΑΣΟ

Ο υποψήφιος Έπαρχος Μανόλης Ι. Παραγυιός σε επίσημη επίσκεψη στην ΚΑΣΟ

Ο υποψήφιος Έπαρχος Μανόλης Ι. Παραγυιός, στα πλαίσια των προγραμματισμένων επισκέψεων της προεκλογικής του περιοδείας, ξεκίνησε συμβολικά την πρώτη του επίσημη επίσκεψη από την Ηρωική Νήσο Κάσο όπου διέμεινε στις 12 και 13 Αυγούστου 2023.

Κατά την διάρκεια της επισκέψεως του, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Μιχάλη Ερωτόκριτο, με Φορείς , καθώς και με τους μόνιμους κατοίκους του νησιού.

Θέματα τα οποία απασχολούν το σύνολο των μόνιμων κατοίκων τέθηκαν επί τάπητος ώστε να χαραχθεί ένας νέος σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα.

  • Άμεσα πρέπει να ξεκινήσουν τα έργα οδοποιίας τριετούς συντήρησης του Επαρχιακού δικτύου .
  • Επιτακτική ανάγκη επίσης  είναι ο άμεσος  καθαρισμός των ρεμάτων από τα φέρτα υλικά πριν την έναρξη των βροχοπτώσεων.
  • Η έναρξη έργων που αποτελούν προϊόν συνεργασίας Δήμου και Περιφέρειας και συγκεκριμένα η ασφαλτόστρωση του δρόμου προς την Σκάφη καθώς και οι πλακοστρώσεις οικισμών , οποία δημοπράτησε η Περιφέρεια .
  • Η ταχύτατη ανάθεση και υλοποίηση μελέτης για την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης στο Φρυ και Ε.Ε.Λ. . Η ορθή διαχείριση των λυμάτων , σύμφωνα με τα σύγχρονα Περιβαλλοντικά πρότυπα πρέπει να αποτελεί και θα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την βιωσιμότητα της περιοχης .
  • Η έναρξη των απαιτούμενων ενεργειών σε συνεργασία με τον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, του οποίου είμαι μέλος από την αρχή της θητείας του εκπροσωπώντας  τον Δήμο Καρπάθου , για την καθιέρωση και ανάδειξη του νησιού ως zero waste island,  στα πρότυπα της Τήλου . Η Κάσος λόγω μικρού μεγέθους έχει την δυνατότητα να ενταχθεί στα νησιά αυτά.
  • Η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Κάσου στον τουριστικό τομέα μέσα από την τουριστική καμπάνια της Περιφέρειας.
  • Επίσης στόχος του υποψηφίου Επάρχου κ. Μανόλη Παραγυιού είναι η συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου ώστε να επιτευχθεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου η οποία είναι ιδιαίτερα περιορισμένη.

Ο κ. Παραγυιός δεσμεύεται προς τους Φορείς και τους πολίτες της Ηρωικής Νήσου Κάσου για την τακτική του παρουσία στο νησί, για την υλοποίηση και παρακολούθηση των έργων.

Ως Αντιδήμαρχος Χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων του Δήμου Καρπάθου έχει αναπτύξει άριστες σχέσεις με τα αρμόδια Υπουργεία και Φορείς , σχέσεις οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν με σκοπό την αύξηση των κονδυλίων που θα χρειαστεί το νησί .

Επίσης , δέσμευση του αποτελεί ο σχηματισμός Τοπικών Θεματικών Επιτροπών του Επαρχείου Καρπάθου και Ηρωικής Νήσου Κάσου, με ενεργό ρόλο, ώστε να υπάρχει συντονισμένη προσπάθεια σε κάθε τομέα και δράση .

Δελτίο Τύπου

15.8.2023

Καρπαθιακά Νέα