Κάτω Νιοχώρι. Ιστορίες καθημερινής τρέλας στα Πηγάδια Καρπάθου

Κάτω Νιοχώρι. Ιστορίες καθημερινής τρέλας στα Πηγάδια Καρπάθου

Σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις συγγενείς και φίλοι σήκωσαν ασθενείς στα χέρια,  τους πέρασαν πάνω από αυτοκίνητα, μέχρι να τους βάλουν στο ασθενοφόρο,  που  περίμενε παρκαρισμένο μακριά αφού δεν μπορούσε να προσεγγίσει στο σπίτι των ασθενών. “Κάθε μέρα έχουμε κι ένα  μικρό καβγά για το παρκάρισμα ” μας λέει κάτοικος της γειτονιάς.

Οι παράλογες  ιστορίες δε σταματούν εκεί,  σχεδόν κάθε πρωί οι κάτοικοι που έχουν παρκάρει περιμένουν εκείνους που έχουν κλείσει το στενό δρόμο για να βγουν με τα αυτοκίνητα τους.

Όλα αυτά συμβαίνουν στο κάτω Νιοχώρι!

Ο αδιέξοδος  στενός δρόμος καταλήγει σε μια μικρή πλατεία. Θα έπρεπε να υπάρχει ρύθμιση, να έχει απαγορευτεί το παρκάρισμα, να πέφτουν πρόστιμα κι η μικρή πλατεία να έχει κάποια κανονιστική διάταξη για το παρκάρισμα.

Η τοπική Κοινότητα Καρπάθου και πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της, Γιώργος Χατζηκουτσος, εξήγησε στα Καρπαθιακά Νέα ότι εδώ και πολλούς μήνες έχει στείλει τις ψηφισμενες  προτάσεις στον Δήμο Καρπάθου. Το θέμα όμως δεν έχει πάει στο δημοτικό συμβούλιο!

Κάτοικος της συγκεκριμένης περιοχής περιέγραψε την άναρχη κατάσταση και αναρωτήθηκε τι θα γίνει αν κάποιος αρρωστήσει. “Βέβαια ξέρουμε την λύση θα τον πιάσουμε στα χέρια θα τον περάσουμε πάνω από τα καπό των αυτοκινήτων και θα τον βγάλουμε στον δρομο”.

Πρόσφατα η Υπηρεσία Περιβάλλοντος Δήμου Καρπάθου έβαψε με κίτρινη μπογιά τα σημεία του δρόμου που δεν επιτρέπεται το παρκάρισμα ωστόσο αρκετοί, απο αυτούς που παρκάρουν όπου και όπως βρουν, υποστηρίζουν ότι αφού δεν υπάρχει σχετική απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου αυτά τα “μπογιατισματα” είναι άχρηστα.

Ο σεβασμός στον γείτονα δυστυχώς δε διδάσκεται και σήματα, που να απαγορεύουν το παρκάρισμα, δεν είδαμε.

Εδώ λοιπόν ταιριάζει ένας παράλογος και μίζερος κανόνας που θέλει εκείνους που ζουν σε έναν τόπο να έχουν προτεραιότητα και να κάνουν το κουμάντο.

Καρπαθιακά Νέα

Καρπαθιακα Νεα