Η Μαρία-Μιχαέλα Κοκκίνου νικήτρια στο προπονητικό πρωτάθλημα του Σκακιστικού Ομίλου Καρπάθου

Η Μαρία-Μιχαέλα Κοκκίνου νικήτρια στο προπονητικό πρωτάθλημα του Σκακιστικού Ομίλου Καρπάθου
γράφει ο Ιωάννης Χαλκιάς
Νικήτρια του χθεσινού εσωτερικού, προπονητικού πρωταθλήματος του συλλόγου μας αναδείχθηκε η Μαρία-Μιχαέλα Κοκκίνου.
Γενικά, δεν δημοσιεύουμε τα αποτελέσματα αυτών των τουρνουά αλλά το χθεσινό έπαθλο ήταν ιδιαίτερο, καθώς επρόκειτο για τεύχος του κορυφαίου παγκοσμίως περιοδικού NewInChess που όλοι οι μαθητές μας ήθελαν να κερδίσουν.
Τα τεύχη του περιοδικού, που μας αποστέλλονται από Ολλανδία, περιέχουν όλες τις μοντέρνες ιδέες του σκακιού καθώς και βελτιώσεις παλιών παρτίδων, στρατηγικές ανοιγμάτων, σημαντικά φινάλε και πολλά άλλα μεταξύ των οποίων events, ταινίες, βιβλία και οτιδήποτε άλλο αφορά το σκάκι. Ο Σκακιστικός Όμιλος Καρπάθου διατηρεί ετήσια συνδρομή για να προσφέρει στους μαθητές του το καλύτερο υλικό προπόνησης.
Στην φωτογραφία, η Μαρία, που μας μας είπε ότι θα δανείσει το τεύχος της σε όποιον το ζητήσει, μας δείχνει το άρθρο που αφορά την νέα, δημοφιλή σειρά του Netflix, “The Queen’s Gambit”, η οποία μέσα από το σκάκι, μας διδάσκει ότι πάντοτε υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας να μας συμπαρασταθούν, φτάνει να τους εμπιστευτούμε.
Για την ιστορία, παρότι η Μαρία βρισκόταν αρχικά στην κορυφαία θέση της κατάταξης, η κατάκτηση της πρώτης θέσης δεν ήταν καθόλου δεδομένη. Ο Γιώργος Σεβδαλής ήταν σαρωτικός, αλλά στερήθηκε την πρώτη θέση λόγω κτιρίων ισοβαθμίας, καθώς η Μαρία κέρδισε στην μεταξύ τους παρτίδα, αλλά και η ίδια έχασε από την Άννα Βιτωρούλη που αν και έπαιξε εξαιρετικά τερμάτισε με έναν βαθμό λιγότερο. Γενικά, όλα τα παιδιά έπαιξαν πολύ καλά και η βελτίωσή τους σε κάθε τουρνουά είναι εμφανής. Το σημαντικότερο όμως είναι το πόσο μας λένε οι αθλητές μας ότι διασκεδάζουν ενώ αγωνίζονται!