Κάλεσμα για τεστ από τον πρoεδρ. της Κοινότητας Καρπάθου - 15, μέχρι σήμερα, τα πρόστιμα από την Αστυνομία

Κάλεσμα για τεστ από τον πρoεδρ. της Κοινότητας Καρπάθου - 15, μέχρι σήμερα, τα πρόστιμα από την Αστυνομία
Κρίσιμη η σημερινή ημέρα, Τρίτη 9 Φλεβάρη, που θα οδηγήσει και τις εξελίξεις. Από τους ελέγχους, που θα διεξαχθούν σε ΕΠΑΛ και στους δρόμους των Πηγαδίων, θα οδηγηθούμε σε σημαντικά συμπεράσματα και στον χειρισμό, για να ξεπεράσει κι αυτό το σκόπελο η Κάρπαθος.
Όπως τονίζει στα Καρπαθιακά Νέα ο πρόεδρος της κοινότητας Καρπάθου, Γιώργος Χατζηκουτσός:
 “Πρέπει να κάνουμε όλοι το τεστ. Είναι ανάγκη να μετρηθούμε, τώρα, για να μπορέσουμε να ελέγξουμε τη διασπορά. Επίσης σήμερα θα προτείνω την παραμονή του κλιμακίου του ΕΟΔΥ έως το Σάββατο, έτσι ώστε να γίνουν περισσότερα τέστ και να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα”.
Στο άλλο μέτωπο τώρα, το πρωί είχαμε και τις πρώτες πληροφορίες για τα πρόστιμα που έχει κόψει την τελευταία βδομάδα η αστυνομία. Όπως μάθαμε φτάνουν τα πρόστιμα ξεπερνούν τα 15 και μάλιστα οι έλεγχοι από την Αστυνομία θα εντατικοποιηθούν αν και οι περισσότεροι από τους κατοίκους, όπως συμβαίνει και σε όλο τον πλανήτη, κρατούν τους κανόνες επαφής και προσέχουν.
Ακόμη ένα θέμα που σηκώνει ο Γιώργος Χατζηκουτσός είναι η ανάγκη να γίνεται τεστ στους ταξιδιώτες προς την Κάρπαθο 72 ώρες πριν από το ταξίδι τους. Μάλιστα θα προτείνει προς την Πολιτική Προστασία να στείλουν επιστολή προς κάθε εμπλεκόμενο. “Δεν είναι δυνατόν να μετράμε κρούσματα να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, για να προφυλαχθούμε, και την ίδια στιγμή να φτάνει ένα αεροπλάνο ή ένα καράβι και να μη γνωρίζεις τι γίνεται εκεί μέσα”.
Ακόμη ένα σημαντικό θέμα που πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι μια από τις αιτίες για να σηκωθεί ψηλά το θέμα των κρουσμάτων και ενημερωθεί η τοπική κοινωνία είναι η αντίδραση της κοπέλας που νόσησε πρόσφατα. Αμέσως μόλις ενημερώθηκε από το Νοσοκομείο, ότι είναι θετική, επικοινώνησε με την Πολιτική Προστασία και τον κ. Λυριστή  και μέσω της οικογένειας της δόθηκαν όλα τα στοιχεία στα ΜΜΕ. Αξίζει να το αναφέρουμε, διότι δεν προσπάθησε να κρυφτεί, ούτε να αποφύγει τη δημοσιότητα! Κι αυτό τελικά έκανε καλό στο τόπο. Η κοπέλα βγαίνει σήμερα από την 14ημερη καραντίνα και οι γονείς της την ερχόμενη Κυριακή.
(φωτογραφία από τους ελέγχους που έγιναν στην Αρκάσα, φωτογραφία Τοπικής Κοινότητας Αρκάσας facebook)