Μιχάλης Φελλουζής. Τι είπε και τι Δεν είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Καρπάθου

Μιχάλης Φελλουζής. Τι είπε και τι Δεν είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Καρπάθου

γράφει η Καλλιόπη Μαλλόφτη

Ο κύριος Μιχάλης Φελλουζής σήμερα έκανε γνωστή την επιθυμία του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Καρπάθου και για αρχή να του ευχηθώ καλή επιτυχία και καλό αγώνα.

Στην επιστολή του τόνισε ότι αποδέχθηκε την πρόταση εκατοντάδων συμπολιτών μας να τεθεί επικεφαλής μιας δυναμικής αυτοδιοικητικής ομάδας ώστε να δώσουν όπως λέει μια μάχη όχι προσωπική αλλά συλλογική. Παρόλα αυτά κανένας από την ομάδα δεν αναφέρεται σε αυτή την επιστολή πέρα από τον ίδιο.

Διακρίνεται λοιπόν μια προσωποκεντρική προσέγγιση για αρχή παρά τις γενικότητες περί συλλογικότητας.

Ο κύριος Φελλουζής δίνει έμφαση στην βελτίωση τής καθημερινότητας για την οποία λέει χρειάζεται συστηματική δουλειά, επεξεργασμένο σχέδιο και προτάσεις.
Που είναι όμως αυτό το σχέδιο και οι προτάσεις του;

Γιατί δεν τα είχε παρουσιάσει στα δημοτικά συμβούλια όλα αυτά τα χρόνια μέσω της στενής οικογένειας του, αφού υπήρχε εκλεγμένο μέλος στο δημοτικό συμβούλιο με την αξιωματική αντιπολίτευση για 5 χρόνια;

Ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι εξίσου σημαντικός με αυτόν της διοίκησης. Ασκεί έλεγχο και υποβάλλει προτάσεις.
Άπλετος χρόνος λοιπόν και βήμα υπήρχαν για να βοηθήσει το νησί. Γιατί δεν το έκανε;

Όταν αναφέρεται στους ανθρώπους που χρειάζεται ο τόπος, δύο φορές στην επιστολή του στέκεται στην εμπειρία ως προαπαιτούμενο.
Να συμπεράνουμε από αυτό ότι θα δούμε στο ψηφοδέλτιο του ανθρώπους που έχουν ξαναδιοικήσει; Και αν ναι είχαν καλή και παραγωγική θητεία;

Αναφέρεται στα δείγματα γραφής που έχει δώσει ως επιχειρηματίας και επειδή είναι ένας από τους λίγους ιδιοκτήτες μέγα ξενοδοχειακών μονάδων θα επιθυμούσα να γνωρίζω εάν αυτή είναι η ανάπτυξη που οραματίζεται για το νησί έναντι του αειφόρου τουρισμού.

Τα “κρίσιμα ζητήματα που μας ταλανίζουν” αποφεύγει να τα ονομάσει ο κύριος Φελλουζής.

Μιλά για συνεργασία αλλά δεν είδαμε, ούτε ακούσαμε κάποιο ανοιχτό κάλεσμα της παράταξης του για περισσότερο από έναν χρόνο που την προετοιμάζει.

Στην γενική αυτή πρώτη τοποθέτηση αποφεύγεται ο ιδεολογικός προσανατολισμός και υπάρχουν ανοιχτά θέματα τα οποία επιβάλλεται να συζητηθούν.

Με ακόμα ανοιχτά τα τραύματα του προηγούμενου εκλογικού αποτελέσματος είναι αδύνατον να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη που κάναμε στις προηγούμενες εκλογές.

Θα απαιτήσουμε να υπάρξει δημόσιος διάλογος, θα θέτουμε ερωτήματα.
Όποιον ψηφίσουμε θα πρέπει να ξέρουμε γιατί τον ψηφίζουμε.

Ξέρουμε;

8.3.2023

Καρπαθιακά Νέα