Β. Καλοπήτας: Καταφανής εμπαιγμός για τους νησιώτες το «καλάθι του νοικοκυριού»

Β. Καλοπήτας: Καταφανής εμπαιγμός για τους νησιώτες το «καλάθι του νοικοκυριού»

 

Η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων και ανίκανη να διαχειριστεί σοβαρά ζητήματα της καθημερινότητας, όπως η ακρίβεια που έχει «τσακίσει» τα ελληνικά νοικοκυριά.

Το περιβόητο «καλάθι του νοικοκυριού» περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας και χωρίς καμία ιδιαίτερη διαφορά στις τιμές, ειδικά στα νησιά που το μεταφορικό κόστος εκτοξεύει τις τιμές των προϊόντων στα ύψη οδηγώντας σε απόγνωση τους νησιώτες που βλέπουν τους μισθούς και τις συντάξεις τους να εξανεμίζονται για την αγορά βασικών προϊόντων και την πληρωμή των λογαριασμών ρεύματος.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης πανηγυρίζει για τον «τραγέλαφο» του «καλαθιού του νοικοκυριού» την ίδια ώρα που οι καταναλωτές είναι ανυπεράσπιστοι απέναντι σε κερδοσκοπικές τακτικές, με την απώλεια της αγοραστικής τους δύναμης το 2022 να αγγίζει το 40% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Κάθε μέρα καθίσταται πιο επιτακτική για τα νησιά μας η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, τα οποία αδικούνται κατάφωρα από την εφαρμογή οριζόντιων μέτρων αφού δεν λαμβάνεται υπ΄όψιν η γεωγραφική μας ιδιαιτερότητα.

Καλούμε την κυβέρνηση να βάλει τέλος στον εμπαιγμό του «καλαθιού του νοικοκυριού» και εφαρμόσει προς άμεση ανακούφιση των ελληνικών νοικοκυριών τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για:

-Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα,

-Αύξηση των ελέγχων στην αγορά

-Ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και των ελεγκτικών μηχανισμών Ανάπτυξης και υποστήριξη των καταναλωτικών οργανώσεων

-Επιβολή πλαφόν στην λιανική τιμή της ενέργειας.

4.11.2022

Καρπαθιακά Νέα