Καλωσόρισμα των κτηνιάτρων από την ΑΠΕΚ και την τοπική Κοινότητα Καρπάθου

Καλωσόρισμα των κτηνιάτρων από την ΑΠΕΚ και την τοπική Κοινότητα Καρπάθου

 

Τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της ΑΠΕΚ, ο Μανώλης Βασιλαράκης, ο Μιχάλης Ρεϊσης, και η Ευαγγελία Φελουζή, καθώς και ο Φώτης Κούτουλο, εκπρόσωπος από την τοπική Κοινότητα Καρπάθου, βρέθηκαν το μεσημέρι στο κτηνιατρείο της κα Ντίνας Λαχανά, που το έχει διαθέσει για τις στειρώσεις των αδέσποτων.

Αφού καλωσόρισαν τους κτηνιάτρους και χαιρέτησαν τη δράση που διοργάνωσε και συντονίζει το Σωματείο Φίλοι Ζώων Καρπάθου, στη συνέχεια συζήτησαν θέματα και αφουγκράστηκαν τις απόψεις και τις προτάσεις που άκουσαν τόσο από τους κτηνίατρους της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος όσο και από τους Φίλους Ζώων Καρπάθου.

Ανέφεραν ότι είναι δίπλα σε αυτή την προσπάθεια για τα αδέσποτα του νησιού και θα βοηθήσουν όπως μπορούν. Μάλιστα για το θέμα ανέφεραν:

«Είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να γίνεται συστηματικά ώστε να μειωθεί αισθητά το πρόβλημα. Να δημιουργηθεί ένα καταφύγιο ζώων συντροφιάς και εκεί να συγκεντρωθούν όλα τα αδέσποτα ζώα του νησιού και να γίνονται στειρώσεις με σύστημα και πρόγραμμα και τα ζώα να ελευθερώνονται σταδιακά. Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε ωστόσο πρέπει να βρούμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μπορούμε να το φέρουμε ως θέμα προ-ημερησίας στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο αλλά δεν πιστεύουμε ότι θα έχει αποτέλεσμα όπως και προηγούμενα ερωτήματα που έχουμε θέσει δεν παίρνουμε καμία απάντηση πλέον από τον Δήμαρχο. Θα μας ενδιέφερε το θέμα να ανέβει στο Δημοτικό Συμβούλιο με τις προτάσεις από τις φιλοζωικές οργανώσεις καθώς και όλων των εμπλεκομένων ώστε να το υπερψηφίσουμε και να υλοποιηθεί το έργο αυτό, όπως  άλλωστε κάνουν οι Δήμοι σε όλη τη χώρα».