Πέθανε και κηδεύτηκε στην Κάρπαθο ο καπετάν Λάκης Παζαρζής

Πέθανε και κηδεύτηκε στην Κάρπαθο ο καπετάν Λάκης Παζαρζής

Πέθανε την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020 και κηδεύτηκε την επόμενη ημέρα, στην ιδιαίτερη πατρίδα, του ο Αρχικαπετάνιος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και εκλεκτός συμπατριώτης μας Βασίλειος Λεωνίδας Παζαρζής. Γνωστότερος στο νησί ως καπετάν Λάκης.

Γεννήθηκε στην Αρκάσα το 1936, υπηρέτησε στο Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, υπήρξε εξαίρετος πατριώτης και άνθρωπος ο οποίος βοηθούσε ποικιλοτρόπως τον συνάνθρωπο του.

Σε μια χαρακτηριστική περίπτωση, όταν ήταν καπετάνιος και βρέθηκε με το πλοίο του στο Αιγαίο, πέρασε έξω από την Αρκάσα και με τη μπουρού χαιρέτησε το χωριό και το νησί του.

Πολλοί συμπατριώτες,από την Αρκάσα, τις Μενετές, φίλοι του κι από άλλα χωριά του νησιού, βρέθηκαν κοντά του και τον αποχαιρέτησαν. Στην εκκλησία εκφώνησαν επικήδειους ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Μαναρουλάς και ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης.

Ένα καλοκαίρι, πάνε πέντε χρόνια από τότε, περάσαμε μαζί ένα ολόκληρο απόγευμα! Τότε ο καπετάνιος θυμήθηκε απίστευτες ναυτικές ιστορίες, που σύντομα θα γίνουν αφιέρωμα στη μνήμη του.

Ας προσευχηθούμε για κείνον.

Καλό κατευόδιο καπετάνιε!