Έκκληση από φιλόζωους: Αφήστε επιτέλους τα Παγώνια να ζήσουν λέφτερα στον Λευκό Μεσοχωρίου

Έκκληση από φιλόζωους: Αφήστε επιτέλους τα Παγώνια να ζήσουν λέφτερα στον Λευκό Μεσοχωρίου

του Μανώλη δημελλά

Κάθε φορά που συντοποίτες μας φροντίζουν ζώα είναι ένα δείγμα πως, εμείς οι άνθρωποι, μπορούμε, έχουμε τη δύναμη, να γίνουμε καλύτεροι. 

Ήταν αρχές Νοέμβρη 2019, όταν η βάρβαρη δολοφονία 17 Παγωνιών στο Λευκό Μεσοχωρίου έκανε το γύρο της Ελλάδας.

Απορήσαμε, πληγωθήκαμε κι αναρωτηθήκαμε, μα ποιος-οι μπορεί να είναι τόσο άρρωστος, που μπορέσε να σκοτώσει αυτά τα πλάσματα; Κι όμως, όπως γίνεται συνήθως, την υπόθεση τη σκέπασε ο χρόνος. Η σιωπή των ανθρώπων σε αυτές τις περιπτώσεις κάνει πολύ σαματά. Όμως εκείνη η παρέα, που χαιρόταν και καμάρωνε τα Παγώνια,  δεν το έβαλε κάτω.

Από την Άνοιξη ξεκίνησαν οι προσπάθειες να έρθουν νέα ζευγάρια, από τα πανέμορφα πουλιά και να τα αφήσουν να ζήσουν λέφτερα στην περιοχή του Άη Γιώργη. Όμως ακόμη μια φορά τα παγώνια δεν τα κατάφεραν. Δαγκώθηκαν και σκοτώθηκαν πιθανόν από σκυλιά. Σημειώστε ότι στην περιοχή δεν έχει ακουστεί κάτι για αδέσποτα. 

Σήμερα ξεκινά ακόμη μια προσπάθεια τα παγώνια αφέθηκαν ελεύθερα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου το κυνήγι απαγορεύται!

Οι άνθρωποι που τα φροντίζουν έχουν ελπίδα, πιστεύουν ότι τούτη τη φορά κάτι θα αλλάξει και θα καταφέρουμε να ζήσουμε όλοι αρμονικά. Τα όμορφα πλάσματα δεν κάνουν πόλεμο στο ανθρώπινο είδος, δεν θέλουν να αρπάξουν τίποτε από μας. Αντίθετα,  με τη γαλήνη και την ομορφιά, που ο Θεός τους έχει χαρίσει, είναι εδώ για να μας διδάξουν τι θα πει αρμονία. Η ομάδα που τα φροντίζει παρακαλούν τους ιδιοκτήτες σκύλων να μην τους αφήνουν ελεύθερους στην περιοχή. Μην ξεχνάμε ότι ο νόμος μας επιβάλει, κατά τη διάρκεια του περιπάτου, να κρατάμε το σκύλο μας δεμένο και να βρισκόμαστε σε μικρή απόσταση από αυτόν.