Καραϊτιανός: Η Κάρπαθος «φυλάττει Θερμοπύλες»! Έκοψε την πίτα ο Σύλλογος Απανταχού Καρπαθίων

Καραϊτιανός: Η Κάρπαθος «φυλάττει Θερμοπύλες»! Έκοψε την πίτα ο Σύλλογος Απανταχού Καρπαθίων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Απανταχού Καρπαθίων το μεσημέρι της Κυριακής (29 Ιανουαρίου 2023.

Εκ των επισήμων παρόντες ήταν: ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Καραϊτιανός με το ΔΣ του συλλόγου, ο υφυπουργός ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος, οι βουλευτές Νίκος Μανωλάκος, Γιάννης Μελάς και Θοδωρής Δρίτσας, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο Αντιδήμαρχος Πειραιά Αλέξανδρος Καμαράτος.

Σε σχετική ανάρτηση ο Σύλλογος Απανταχού Αρκασιωτών αναφέρει:

“Τιμήθηκε σήμερα ο Όμιλος ΚΑΡΠΑΘΙΩΝ ΝΕΩΝ, για την πολύχρονη δράση του και τον ρόλο του στην διατήρηση των εθίμων της Καρπαθου ! Την τιμητική πλακετα παρέλαβε η προεδρος Μαιρη Μπελεση !
Καμαρώσαμε όλοι το μπαλέτο του ΟΜΙΛΟΥ, που χόρεψε τους χορούς του τόπου μας, φορώντας τις παραδοσιακές φορεσιές !!!
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους !”

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας μίλησε για το έργο του συλλόγου, υπογραμμίζοντας πως το υπουργείο έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για τη διευκόλυνση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Πειραιά με την Κάρπαθο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, σε δημόσια δήλωσή του, στάθηκε στην ανάπλαση της πλατείας Καρπάθου που βρίσκεται στην Καλλίπολη, λέγοντας πως επιθυμία της δημοτικής αρχής είναι να τοποθετηθεί στη νέα πλατεία και ένα σύμβολο ή μια προτομή που να παραπέμπει στο νησί των Δωδεκανήσων.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90.4, δήλωσε πως η Κάρπαθος «φυλάττει Θερμοπύλες» ευρισκόμενη απέναντι σε ένα γείτονα που συνεχώς εντείνει την εμπρηστική του ρητορική.

30.1.2023

με στοιχεία από το Κανάλι Ένα 90.4

Καρπαθιακά Νέα