Κάρπαθος: Πλήρωσαν 50 ευρώ για δύο ξαπλώστρες και πήραν απόδειξη για... γεύμα!

Κάρπαθος: Πλήρωσαν 50 ευρώ για δύο ξαπλώστρες και πήραν απόδειξη για... γεύμα!

Τη στιγμή που τα κλιμάκια των ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών σαρώνουν τη νησιωτική Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη για να αντιμετωπίσουν από παράνομα τοποθετημένες ξαπλώστρες μέχρι φαινόμενα αισχροκέρδειας και φοροδιαφυγής, κάποιοι επιχειρηματίες δεν φοβούνται να ρισκάρουν για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους.

Έτσι, όχι μόνο χρεώνουν «στο Θεό» τα ομπρελοκαθίσματα, αλλά αποφεύγουν να κόψουν φορολογικά παραστατικά. Στη καλύτερη κόβουν απόδειξη «για γεύμα» εφόσον ο πελάτης επιμείνει, όπως συνέβη σε γνωστή παραλία της Καρπάθου σήμερα το πρωι. «Το κόστος χρέωσης για ένα σετ με δυο ξαπλώστρες – ομπρέλα ήταν 50 ευρώ. Αν και υπερβολικό κατά την άποψη μας, δεχθήκαμε να το πληρώσουμε» αναφέρουν στο protothema.gr οι τουρίστες.

Και προσθέτουν: «Όμως όταν ζητήσαμε να πληρώσουμε με κάρτα, ο υπάλληλος της επιχείρησης μας ζήτησε να ανέβουμε στο μαγαζί. Εκεί, ήρθε αντιμέτωπος με τον ιδιοκτήτη, στον οποίο μάλλον δεν καλάρεσε η ιδέα να κοπεί φορολογικό παραστατικό. Τελικά μας έκοψαν μια απόδειξη με POS «για γεύμα», το οποίο βέβαια δεν καταναλώσαμε ποτε».

karpathos-2

πηγή protothema.gr

5.8.2023