Κάρπαθος: 57χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας της συζύγου του

Κάρπαθος: 57χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας της συζύγου του

Το κατώφλι της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου περνάει σήμερα Πέμπτη ένας 57χρονος, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας της εν διαστάσει συζύγου του ηλικίας 54 ετών και ενώ όλη η Κάρπαθος είναι ακόμα σοκαρισμένη από την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της dimokratiki.gr, η 54χρονη κατήγγειλε την 19.00 ώρα της 24ης Σεπτεμβρίου 2021 στο ΑΤ Καρπάθου ότι έπειτα από διένεξη με τον πρώην σύζυγό της, αφού την απείλησε, κινήθηκε προς το μέρος της και έφραξε με την παλάμη του χεριού του επανειλημμένα το στόμα και την μύτη της, πλην όμως κατόρθωσε να απωθήσει τα χέρια του και να διαφύγει στο μπαλκόνι της οικίας τους.

Όπως κατέθεσε, από την προσπάθειά της να απωθήσει τον 57χρονο τραυματίστηκε ελαφρά στην δεξιά ωμοπλάτη.

Κάρπαθος: Ο 57χρονος την έχει ξαναχτυπήσει

Η 54χρονη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών διατείνεται ότι είχαν μια αντιπαράθεση που αφορούσε στο αυτοκίνητό τους, που βρισκόταν στο συνεργείο και άρχισε να την βρίζει λέγοντας της «βούλωστο γιατί θα στο βουλώσω εγώ» και ότι εκείνη εκνευρισμένη πέταξε ένα ποτήρι στον νεροχύτη, γεγονός που πυροδότησε την επίθεση του εις βάρος της.

Ισχυρίστηκε δε ότι την έχει χτυπήσει και στο παρελθόν με γροθιά στο πρόσωπο και ότι σ’ όλο το διάστημα της έγγαμης συμβίωσής τους υπήρξε λεκτική βια σε βάρος της, γεγονός που την οδήγησε στην κατάθλιψη. Μετά το περιστατικό γυναικοκτονίας στη Ρόδο θεώρησε σωστό να καταγγείλει το περιστατικό στις αρχές γιατί είναι υποχρέωση κάθε γυναίκας που υπέστη κάτι αντίστοιχο να το πράξει.

Ο ίδιος απολογούμενος στο πλαίσιο της προανάκρισης υποστήριξε ότι ενώ η σύζυγος του τον ρωτούσε πότε θα αλλάξουν τον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου, επειδή ο μηχανικός αργούσε και εκείνος της απάντησε ότι το είχε δρομολογήσει και να μην ασχολείται, εκείνη νευρίασε και πέταξε ένα γυάλινο ποτήρι προς τον νεροχύτη με αποτέλεσμα να σπάσει και να πεταχτούν τριγύρω γυαλιά. Για να την συγκρατήσει, όπως είπε και να μην συμβεί κάτι χειρότερο στον ίδιο και στα παιδιά τα οποία ήταν μπροστά στο συμβάν στο σαλόνι, σηκώθηκε από τον καναπέ όπου καθόταν και την έπιασε από τα χέρια και την έβαλε να καθίσει με το ζόρι στον καναπέ, για να ηρεμήσει.

Τόνισε ότι δεν την χτύπησε, ούτε ήθελε να την χτυπήσει αλλά ήθελε να την ηρεμήσει.

Η γυναίκα σε ένορκη εξέτασή της που ακολούθησε τόνισε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του συζύγου της και ότι οι σχέσεις τους έχουν βελτιωθεί και δεν υπάρχουν καυγάδες. Δεν θέλει, όπως είπε, να προχωρήσει η διαδικασία γιατί αυτό θα κλονίσει την οικογενειακή τους ισορροπία.

 

dikastiko.gr