Δεδομένη η συμμετοχή της Κάρπαθος Basketball στο επόμενο πρωτάθλημα Δωδεκανήσου

Δεδομένη η συμμετοχή της Κάρπαθος Basketball στο επόμενο πρωτάθλημα Δωδεκανήσου

πηγή www.12sports.gr

Η παρουσία του Α.Σ.Κ. Αρχάγγελος και της Κάρπαθος Basketball αυξάνει τον αριθμό των ομάδων, αλλά δυσκολεύει σαφέστατα το εγχείρημα του ενός ομίλου στο επόμενο ανδρικό πρωτάθλημα!

Και ξαφνικά γίναμε πιο πολλοί… Οι ανδρικές ομάδες μπάσκετ της Δωδεκανήσου αυξάνονται και θα είναι σίγουρα κατά δύο περισσότερες στον όμιλο Ρόδου.

Η παρουσία του Α.Σ.Κ. Αρχάγγελος και της Κάρπαθος Basketball αυξάνουν κατά δύο σωματεία των ομάδων στο ανδρικό πρωτάθλημα, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή της Καλλιθέας, του Γ.Α.Σ. Ιάλυσος, της Ελπίδας Πεταλούδων και του Ροδίων Άθλησις.

Εφόσον, το πρωτάθλημα παραμείνει σε δύο ομίλους, τότε τα σωματεία της Ρόδου θα πρέπει να κάνουν και ένα ταξίδι στην Κάρπαθο. Άρα, αν όλα πάνε καλά, οι ομάδες στον όμιλο Ρόδου θα είναι έξι (ο Α.Ο. Σύμης δύσκολα θα πάρει μέρος), ενώ υπάρχουν και πέντε στο βόρειο συγκρότημα (Φοίβος Κω, Ιπποκράτης Κω, Αίολος Κεφάλου, Ακαδημία Καλύμνου και Ε.Α. Καλύμνου). Σε εκκρεμότητα είναι και η παρουσία του Ηρακλή 2000, που δύσκολα θα πάρει μέρος…

Το ιδανικό θα ήταν η διεξαγωγή του ανδρικού πρωταθλήματος σ’ έναν όμιλο, αλλά τώρα τα πράγματα με τη συμμετοχή και της Καρπάθου, γίνονται ακόμη πιο δύσκολα, κυρίως για οικονομικούς λόγους αλλά και για τη μετακίνηση των συλλόγων. Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι το μπάσκετ της Δωδεκανήσου έχει και δύο εκπροσώπους στη Γ’ Εθνική, τον Διαγόρα και την Α.Ε. Δικαίου.