Κάρπαθος: Δεν ήρθε η έγκριση, ΔΕΝ βγαίνουν τα απορριμματοφόρα την Κυριακή

Κάρπαθος: Δεν ήρθε η έγκριση, ΔΕΝ βγαίνουν τα απορριμματοφόρα την Κυριακή
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τμήματος περιβάλλοντος Δήμου Καρπάθου, την Κυριακή 29 Μαΐου δεν θα βγει απορριμματοφόρο κι αυτό διότι μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει δοθεί έγκριση για την 24ωρη λειτουργία του τμήματος από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
“Το απορριμματοφόρο όχημα του Δήμου Καρπάθου θα περάσει για την αποκομιδή των αστικών απορριμμάτων μόνο το Σάββατο 28/05/2022 και όχι την Κυριακή 29/05/2022 λόγο έλλειψης έγκρισης 24ωρης λειτουργίας και εξαιρέσιμων ημερών αρμόδιας υπηρεσίας.

Παρακαλούμε τους Δημότες και τους επαγγελματίες της πρωτεύουσας του νησιού μας ,τα απορρίμματα τους για την ημέρα της Κυριακής να τα εναποθέσουν στους κάδους απορριμμάτων μετά τις 08:00 το βράδυ προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι περιοχές αυτές στο μέγιστο”.Να υπενθυμίσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Καρπάθου είχε αποφασίσει ομόφωνα στις αρχές Απριλίου 2022 για:

1. Την καθιέρωση σε 24ωρη λειτουργία και κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες, του Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Καρπάθου για το έτος 2022, σύμφωνα με τις υπηρεσιακές ανάγκες.

2. Την καθιέρωση πενθήμερης εργασίας από την Τρίτη μέχρι και το Σάββατο, και ως μη εργάσιμης ημέρας της Δευτέρας για πέντε (5) υπαλλήλους ειδικότητας ΥΕ Εργατών Καθαριότητας , για δύο (2) υπαλλήλους ειδικότητας ΔΕ Οδηγών Αυτοκινήτων, για (1)έναν υπάλληλο ειδικότητας ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου, λόγω της φύσεως της εργασίας τους.

Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί η έγκριση από το αρμόδιο τμήμα της Αποκεντρωμένης διοίκησης Αιγαίου.