Κάρπαθος: Οι διακοπές νερού συνεχίζουν, ο Δήμος μισθώνει βυτίο και η Αστυνομία σκαλίζει το θέμα παράνομων υδροληψιών

Κάρπαθος: Οι διακοπές νερού συνεχίζουν, ο Δήμος μισθώνει βυτίο και η Αστυνομία σκαλίζει το θέμα παράνομων υδροληψιών

Εγκρίθηκε από τον Δήμαρχο Καρπάθου δαπάνη  για τη «Μίσθωση Βυτίου Μεταφοράς Νερού Ύδρευσης» στο ύψος της μελέτης 7.440,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%. Γ. Η ανωτέρω δαπάνη θα καλυφθεί ιδίους πόρους στον προϋπολογισμό εξόδων του τρέχοντος έτους.

Όμως η ιδιαίτερα η φετινή εξέλιξη στο ζήτημα της ύδρευσης οδήγησε την Αστυνομία σε ελέγχους που αφορούν τις παράνομες υδροληψίες που γίνονται στην Κάρπαθο.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν περιπτώσεις που βυτία βρέθηκαν σε εξωτερικές βρύσες ή σε δεξαμενές και “έπαιρναν λίγο νεράκι”! Πρόκειται για παρανομία την οποία, όπως ανέφερε στα Καρπαθικά Νέα ο δήμαρχος Καρπάθου κ. Νισύριος, δεν μπορούμε να “συγχωρέσουμε”! Άραγε θα υπάρξουν πρόστιμα για τις παράνομες υδροληψίες;

Το ζήτημα του νερού είχε επισημανθεί από τον Δήμαρχο Καρπάθου σε αρκετά δημοτικά συμβούλια από τις αρχές του χειμώνα, ωστόσο θα περίμενε κανείς η δημοτική αρχή του νησιού, αφού γνώριζε τι θα αντιμετώπιζε, να είχε φροντίσει και να δώσει τις αναγκαίες λύσεις. Αντί για αυτό ζήσαμε και ζούμε το φαινόμενο των παρατεταμένων διακοπών στην υδροδότηση χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση! Μάλιστα το τοπίο παραμένει θολό: είναι η λειψυδρία ή πρόκειται για χαλασμένες αντλίες και βλάβες στις γεωτρήσεις;

Ακόμη και όταν στις βρύσες τρέχει νερό κανένας δεν φροντίζει να ενημερώσει τους δημότες για το ωράριο ώστε να φροντίσουν να γεμίζουν τσουκάλια και μπουκάλια. Ενώ σε ένα παράξενο πλαίσιο αβρότητας και συγκατάβασης κανένας δημοτικός σύμβουλος ή υποψήφιος δεν προχωρά σε ανοιχτές αναφορές και καταγγελίες και επιλέγουν ενόψει εκλογών ακόμη μια φορά τη σιωπή.

12.8.2023

Καρπαθιακά Νέα