Τον υπ. Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη "έπιασε" ο φακός στην Κάρπαθο!

Τον υπ. Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη "έπιασε" ο φακός στην Κάρπαθο!

Σε καφέ στα Πηγάδια της Καρπάθου “έπιασε” χθες, Παρασκευή 11 Αυγούστου, ο φωτογραφικός φακός τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη ο οποίος μπορεί να βρίσκεται στο νησί του για λίγες ημέρες ωστόσο και από εκεί συνεχίζει με σταθερότητα την εργασία του!

Μάλιστα χθες είχε τηλεφωνική συνομιλία σε πολύ καλό κλίμα με Ουκρανό ομόλογό του Dmytro Kuleba.  Οι δύο Υπουργοι αναφέρθηκαν στους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας – Ουκρανίας και στη μακραίωνη παρουσία του ελληνισμού σε Οδησσό & Μαριούπολη.

Ο ΥΠΕΞ Γ.Γεραπετρίτης τόνισε ότι η Ελλάδα ενθαρρύνει όλες τις διεθνείς πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην αποκατάσταση κυριαρχίας Ουκρανίας & πρόληψη ανθρωπιστικών κρίσεων.

Από πλευράς του, ο ΥΠΕΞ Kuleba ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογό του για την προσχώρηση της Ελλάδας στην Κοινή Δήλωση G7 για στήριξη της Ουκρανίας.

Οι δύο Υπουργοί επανεπιβεβαίωσαν τη βούλησή τους για διεύρυνση διμερούς συνεργασίας και συμφώνησαν στην πραγματοποίηση επισκέψεων:
του Ουκρανού ΥΠΕΞ στην Αθηνα, και στη συνέχεια του ΥΠΕΞ Γεραπετρίτη στο Κίεβο & στην Οδησσό από κοινού με τον ΥΠΕΞ Kulebα.

Οι πληροφορίες από τα σχετικά tweets του ΥΠΕΞ και τον ΣΚΑΙ

12.8.2023

Καρπαθιακά Νέα