Κάρπαθος: Βαρύ πρόστιμο για πώληση ψαριών δίχως άδεια – Απομένει μια απόφαση για την ψαραγορά στα Πηγάδια

Κάρπαθος: Βαρύ πρόστιμο για πώληση ψαριών δίχως άδεια – Απομένει μια απόφαση για την ψαραγορά στα Πηγάδια

Στα 1000 ευρώ φτάνει το διοικητικό πρόστιμο που βεβαίωσε πριν λίγες ημέρες η Αστυνομία Καρπάθου, έπειτα από έλεγχο που διενέργησε το Λιμενικό Σώμα, σε πλανόδιο πωλητή ψαριών ο οποίος δεν διέθετε την απαραίτητη άδεια.

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Καρπάθου, μέσω του αντιπροέδρου Γιάννη Σισαμή αναφέρει στα Καρπαθιακά Νέα ότι «είναι ανεπίτρεπτο σήμερα, στον 21ο αιώνα, να πουλάμε ακόμα ψάρια στους δρόμους, δεν είναι εικόνα αυτή για το νησί μας».

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων «Άγιος Νικόλαος», με αίτηση που έκανε τον περασμένο Φεβρουάριο στον Δήμο Καρπάθου, ζητά την παραχώρηση της «ψαραγοράς» του κτηρίου που βρίσκεται έξω από το καταφύγιο αλιευτικών σκαφών στα Πηγάδια της Καρπάθου και εκεί να πια να είναι η θέση στην οποία να πωλούνται νόμιμα και με όλες τις προδιαγραφές τα φρέσκα ψάρια.

«Οι προβλεπόμενες διαδικασίες πρέπει να τηρηθούν, ο δήμος άμεσα πρέπει να προχωρήσει και θα περιμέναμε ότι αυτή η υπόθεση θα είχε ολοκληρωθεί. Η δημοτική αρχή δεν μας το έχει παραδώσει».

Μάλιστα ο κ. Σισαμής μας είπε ότι το κτήριο αυτό κατασκευάστηκε με χρήματα που δόθηκαν και από τον Σύλλογο Αλιέων Καρπάθου το 2013, για αυτό τον σκοπό, όμως αν και πέρασαν 10 ολόκληρα χρόνια εξακολουθούν να πουλούν ψάρια στους δρόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Δήμο Καρπάθου, στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο το θέμα, που αφορά κοινόχρηστους χώρους, πρόκειται να συζητηθεί διότι υπάρχει εκκρεμότητα με τις αποστάσεις ανάμεσα στις επιχειρήσεις και στη συνέχεια θα περάσει από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και εκτός απροόπτου θα δοθεί για χρήση ως ψαραγορά.

Πάντως πρέπει να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο κτήριο αντιμετώπιζε και θέματα με τη γραμμή αιγιαλού που όμως πρόσφατα ξεπεράστηκαν.

 

22.4.2023

Καρπαθιακά Νέα