Κάρπαθος. Τα σκουπίδια είναι πρόβλημα για δυνατούς λύτες!

Κάρπαθος. Τα σκουπίδια είναι πρόβλημα για δυνατούς λύτες!

 

 

Με δυο απορριμματοφόρα δεκαετίας, 12 κυβικών το κάθε ένα, έμεινε από χθες, Δευτέρα 19 Ιουλίου, η Κάρπαθος αφού τράβηξε χειρόφρενο, λόγω βλάβης, το νεότερο και το μεγαλύτερο απορριμματοφόρο του Δήμου, μεγέθους 16 κυβικών, με έτος κατασκευής το 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αποκομιδή των απορριμμάτων, κάτω από αυτές τις συνθήκες, δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη και επίπονη για τους εργαζομένους εργασία, ειδικά με τις ολοένα αυξημένες καλοκαιρινές απαιτήσεις που έχει το νησί.

Οι αριθμοί λένε ότι αυτή τη στιγμή περίπου 50 κυβικά σκουπίδια είναι η καθημερινή παραγωγή της πρωτεύουσας, με αυτό το δεδομένο ουσιαστικά το ένα από τα δυο ενεργά απορριμματοφόρα, στη βάρδια του, θα πραγματοποιεί 4 διαδρομές από τα Πηγάδια και έτσι θα απομένει το άλλο απορριμματοφόρο, το οποίο θα πρέπει καθημερινά να εξυπηρετήσει την Όλυμπο και το Διαφάνι κι έπειτα να κατέβει και να πιάσει τα υπόλοιπα χωριά. Βέβαια το ένα θα πραγματοποιεί διπλή βάρδια. Όμως είναι αρκετά; μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της Καρπάθου;

Τα σκουπίδια λοιπόν είναι ένα πρόβλημα για δυνατούς λύτες! Οι λύσεις που φαίνονται στον ορίζοντα, με δεδομένο την πιθανή καθυστέρηση της επισκευής του οχήματος, είναι δυο.

Θα βγάλουν στο δρόμο το 16 κυβικών απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης να μαζεύει σκουπίδια; Ή ο δήμος θα προτιμήσει τη λύση μιας ιδιωτικής εταιρίας και θα συνάψει σύμβαση για αυτό το καλοκαίρι;

Να θυμίσουμε ότι από το 2014 δυο απορριμματοφόρα του δήμου παραμένουν με βλάβες και ανεπισκεύαστα ενώ από το 2016 έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την παραλαβή ενός απορριμματοφόρου και ενός ακόμη πολλαπλού οχήματος, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχουν φτάσει στο νησί.