Ένας χρόνος Καρπαθιακά Νέα! Οι ευχές της Ζωής Σαμαρά

Ένας χρόνος Καρπαθιακά Νέα! Οι ευχές της Ζωής Σαμαρά

Ένα χρόνο τώρα. Σηκώνομαι το πρωί και ανοίγω, όπως πάντα, τον υπολογιστή μου. Ας αρχίσω με ένα ταξίδι στις ρίζες μου. Η δύναμη που αντλώ θα με κρατήσει και σήμερα δημιουργική. Καράβι τα Καρπαθιακά Νέα. Τα ευχάριστα νέα πάντα ούριος άνεμος στα πανιά του. Τα γαλάζια κύματα του πελάγους με παρασύρουν, ο άνεμος που φυσά με γεμίζει ζωντάνια, με εμπνέει.

Διαβάζω την εφημερίδα. Πληροφορούμαι για επιτυχίες νέων παιδιών και επιστημόνων όλων των ηλικιών. Μου δίνουν μεγάλη χαρά κι ας μην τους έχω ποτέ συναντήσει. Διαβάζω κείμενα γνωστών μου, μαθαίνω για αλλαγές στην Κάρπαθο και την Κάσο που κάνουν τη ζωή των κατοίκων όλο και πιο άνετη.

Ταξίδι στα δύο πανέμορφα νησιά αγκαλιά. Μαζί γίνονται η μεγάλη αγκαλιά που κρατά όρθια ολόκληρη τη χώρα.

Τα Καρπαθιακά Νέα. Μια εφημερίδα ηλεκτρονική γραμμένη με την προσοχή, τη γνώση και το μεράκι της έντυπης καλής εφημερίδας από το παρελθόν. Νέα τεχνολογία που κρατά την παράδοση της ενημέρωσης. Με νέα από όλους τους τομείς, κοινωνικούς, θρησκευτικούς, καλλιτεχνικούς, επιστημονικούς. Με γνώσεις άριστης δημοσιογραφίας και πολύ πάθος για τον τόπο που έθρεψε το νου και την ψυχή μας.

Εύχομαι στον Μανώλη Δημελλά Χρόνια Πολλά, με μεγάλες επιτυχίες.

Ζωή Σαμαρά

……………………………………………………….

H Ζωή Σαμαρά γεννήθηκε στην Κάρπαθο (1935). Ομότιμη καθηγήτρια της Θεωρίας της Λογοτεχνίας και του Θεάτρου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, διδάσκει Θεατρική Γραφή σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Έχει επίσης διδάξει σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ. Εκτός από μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού, γράφει ποίηση, δοκίμιο, κριτική βιβλίου. Έχει μεταφράσει ποίηση και θέατρο. Πρόεδρος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης μέχρι το 2016, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, επίτιμο μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και Διευθύντρια του λογοτεχνικού περιοδικού Θευθ . Αναφέρεται σε Διεθνή Who’s Who. Υπήρξε πρόεδρος του ΕΤΟΣ (της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης), αντιπρόεδρος του Κρατικού Ωδείου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Είναι πρόεδρος του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης της «Τέχνης» Κιλκίς. Οι εκδόσεις Champion (Παρίσι-Γενεύη) κυκλοφόρησαν το 2005 συλλογικό τόμο προς τιμήν της, με τον τίτλο «Le verbe et la scène. Travaux sur la littérature et le théâtre en l’honneur de Zoé Samara».