Κάρπαθος - Τετάρτη 31 Μαρτίου: 3 θετικά δείγματα στα 150 τεστ

Κάρπαθος - Τετάρτη 31 Μαρτίου: 3 θετικά δείγματα στα 150 τεστ

 

Καταγράφουμε και σήμερα την έκκληση από τον Αντιδήμαρχο Καρπάθου, Γιάννη Λυριστή, να ακολουθούν οι κάτοικοι του νησιού  τους κανόνες και να έχουν στο μυαλό τους την ατομική ευθύνη, έτσι ώστε να αποφύγει η Κάρπαθος την περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού.

Για σήμερα βρέθηκαν ακόμη 3 θετικά δείγματα, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό στα 13 ενεργά κρούσματα. Δυο από αυτά ήδη έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Ρόδου τις προηγούμενες ημέρες.

Συνολικά σήμερα πραγματοποιήθηκαν περίπου 150 rapid tests στην πρωτεύουσα του νησιού. Οι έλεγχοι και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο ο κ. Λυριστής ήταν εξαιρετικά ανήσυχος, αφού ακόμη και τη στιγμή που μιλούσαμε έβλεπε παρέες από κόσμο να κάθονται σε καφετέριες του νησιού. Όπως μας επανέλαβε: «ο έλεγχος στο λιμάνι δεν είναι υποχρεωτικός, είχαμε ακόμη μια φορά περίπτωση ταξιδιώτη ο οποίος αρνήθηκε να κάνει το τεστ. Η ασφάλεια μας είναι η απόσταση, η μάσκα και η τήρηση των κανόνων. Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε».

Μάλιστα μας αποκάλυψε ότι χθες έγινε επίσημο αίτημα στον ΕΟΔΥ για να κατέβει στην Κάρπαθο, για να πραγματοποιήσει ελέγχους και να κάνει την ιχνηλάτηση.

Πρέπει να πούμε ότι αρκετοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι υπήρξε κρίσιμο κενό κάποιων εβδομάδων, που ο δήμος δεν είχε αποθέματα από rapid tests και δεν έκανε δειγματοληψίες, έτσι άφησε περιθώρια να περάσουν από το λιμάνι και το αεροδρόμιο άτομα χωρίς να ελεγχθούν. Επίσης υπάρχει ανησυχία για τα κρούσματα που σχετίζονται με το προσωπικό του Δήμου και για αυτό το λόγο οι υπηρεσίες του Δήμου ήταν σήμερα κλειστές και έγινε απολύμανση στο δημοτικό κτήριο.